maanantai 22. joulukuuta 2008

Kyssäri Fedjalle hivenaineista (Tahdonvoimaa)

Kun sä oot aikas guru noiden luontaistuotteiden yms. kanssa, niin osaatko vihjasta jonkun valmisteen, mistä saisi kaikki perushivenaineet yhdessä paketissa ja mikä ei olisi niinkuin Möllerin kalanmaksaöljy 'paljon mainostettua mutta paskaa'?. Eli just sinkki, magnesium, fosfori, pii, rikki, kalium yms.

1 kommentti:

Fedja kirjoitti...

Vitamiineista.

Onkohan yhtä ja hyvää olemassa?

Jos Möllerin öljy on paskaa, niin en sitten tiedä mikä olisi hyvää.

En tiedä valmistetta, joka sisältäisi kaikki samassa tabussa, hivenaineet, vitat, öljyt ja ubikinoni.

Käytin Daily One kapselia, jota yksi lääkäri suositteli ja sanoi, että siinä hinta/laatusuhde kohdallaan. Uskoin häntä. Solgarin tuotteita pidetään aika korkealaatuisina laajalti, mutta ovat arvokkaita. P.Heinonen suositteli Solgarin Female Multiple tabua. Sen koostumus on kuitenkin muuttunut. Siitä lähti joku hivenaine tai vita pois muistaakseni. P.Heinonen suositteli ensin Bioteekin Vitavoimaa, mutta mulle on ainakin sen verran vahva (aiheutti pahoinvointia), joten syömättä jäi.

MiviTotal:ia mainostetaan jollakin lailla luonnonmukaisena, mutta on siinäkin aika lailla synteettisiä vitamiinejä. Jotkuthan kokevat MiviTotalin hyväksi.

Yhdessä vaiheessa aloin etsiä tuotteita, joista saisi vitamiinejä ja hivenaineita luonnonaineina, koska ajattelen synteettisen aineen olevan stressi elimistölle. Tällöin harvoin saa yhdestä tabusta kaikki. Spirulina valmiste (Hankintatukku) sopii mulle. Syön sitä jos tarvitsen. Siinä on hivenaineita ja vitamiinejä (ainakin B ja C). Spirulina pitäisi kasvattaa mahdollisimman saastettomissa olosuhteissa ja kylmäkuivattaa. Hankintatukun valmiste valmistetaan Kaliforniassa altaissa ja kuivatusmenetelmästä ei ollut tietoa, joten liekö saasteettomissa olosuhteissa valmistettu. Shindele's jauhe sisältää aika laajalti hivenaineita ja tulee kohtuullisen edulliseksi. Öljyt varmaan saa parhaiten öljypullosta (vehnänalkio, seesaminsiemen, pellavansiemen).

Itse en käytä tällä hetkellä mitään muuta, kuin mitä silloin tällöin sattuu kinesiologisen testauksen seurauksena tulemaan.

Jos joutuisin syömään jotakin säännöllisesti, söisin Spirua tai Shindeles'n jauhetta + jotain viherjauhetta, ubikinonia ja luomuöljyä (vehnänalkio, pellava) pullosta.

Minulla ei ole tietoa mitkä tuotteet ovat varmasti laadukkaita ja hyviä.