tiistai 23. joulukuuta 2008

Tappelua Kelan kanssa/Kysymys (Tahdonvoimaa)

No niin, nyt se alkoi. Mukava jouluinen tappelu Kelan kanssa.

Lisäselvitys koski siis vamman sisältöä, eikä suinkaan takautuvia hakemisia. Siis tämä perinteinen, että Kelan mielestä niskan retkahdusvamma EI voi aiheuttaa näin merkittävää työkyvyttömyyttä ja siksi he siis hylkäisivät hakemukseni.

Onko hyviä vinkkejä, miten te olette perustelleet Kelaan, että saatte sairaspäivärahaa pidemmältä ajalta? Minullahan on täyttynyt vasta 117 päivää eli ei edes puoletkaan siitä, mitä voin saada. Mutta Kelan lekuri on siis sitä mieltä, että olen ollut viimeistään eloikuusta työkykyinen ja siihen loppuisi sairaspäivärahaoikeuteni, vaikka fysiatrini toisin on kirjoittanut.

Millä muulla enää pystyn perustelemaan työkyvyttömyyttäni enemmän kuin Suomen johtavan whiplash-fysiatrin lausunnolla terveydentilastani? Vinkkejä?

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Perusteluista en oikein tiedä, kun tuntuu että Kela voi tehdä minkälaisia päätöksiä tahansa. Suosittelisin oikeusaputoimistoa, lopputulos voi olla parempi.

Fedja kirjoitti...

No, jopas jotakin. Tällaista en ole vielä kuullutkaan. Että vammautuneen sairasloma evätään. Aikaisemmin raja on mennyt kuntoutustuen myöntämisessä.

Hohhoijaa. Varmasti mukava joulumieli.

Pyydä kirjalliset perustelut. Myös perustelut millä tavalla sairausloma hyväksytään. Ja milloin voivat hylätä sairauslomamääräyksen. Tuo vaihe voi vielä mennä tappelemalla läpi.

On tässä meillä kyllä työmaata.

Anonyymi kirjoitti...

No, on Kela mullakin kieltäytynyt sairaspäivärahoista. Kahteen kertaan olen vuoden pätkän sairaspäivärahaa saanut, mutta nyt eväsivät kolmannella kerralla. Eikä niiden tarvii varsinaisesti mitään näköjään perustella, kirjoittavat vaan että sen ja sen pykälän perusteella "Teitä voidaan pitää kohtuudella osittain työkykyisenä"... Ja se on sitten siinä. Tein valituksen ja vein asian oikeusaputoimistoon, kun en jaksa enää itse sohlata noiden kanssa.

Jos muuten haluatte vatsanne kipeiksi, niin sopii lukea tätä sivustoa:

http://www.conservapedia.com/Main_Page

Fedja kirjoitti...

Sie oot sitte DD ilmeisesti kanssa terve, vai häh :>?

On tämä hienoa kun toimistolla lapun perusteella ihmiset paraneen yhtäkkisesti kokonaan. Hämmästyttävää! Ja hämmästyttävä yhteiskunta, kun parantaa ihmisen tietokoneella ja vielä ETÄNÄ. Tämähän ylittää reilusti jo tähän astisen tutkimustiedon rajat. Ja tulos on toistettavissa ympäri Suomea eli siis totta. Uskomushoidotkaan eivät tähän pysty. Etäenergiahoitaja harvemmin saa ihmistä kuntoon kerralla.

Anonyymi kirjoitti...

Terve? Juuei.

Alunperinhän työkokeilujen jälkeen vakuutusyhtiö oli sitä mieltä, että olen täysin terve. Ei muuta kun töihin tai kortistoon vaan. Ja tämä oli - kelaas tätä - kolmannen epäonnistuneen työkokeilun jälkeen. Siis vaikka kolmaskin työkokeilu - joka muuten oli yhteensä hurjat 9 tuntia viikossa, mistä ei siitäkään tahtonut tulla mitään - epäonnistui, mä olin kuitenkin yhtäkkiä täysin terve! Hallelujaa!

No, kun valitin päätöksestä, myönsivät yhtäkkiä pysyvän puolikkaan eläkkeen. Eli paranin kuitenkin välittömästi 50-prosenttisesti työkykyiseksi, ja se on nykyään voimassa oleva virallinen "totuus" vakuutusyhtiöiden ja Kelan mielestä. Lääkäreiden lausunnoillahan ei ole merkitystä, vaikka niissä mut on järjestelmällisesti todettu täysin työkyvyttömäksi, joka vaatii sen 3/5-työkyvyn alentuman.

Fedja kirjoitti...

Sulla vaihtelee nopeasti tuo kuntoisuus. Päivässä terveeksi ja sitten taas puolittain sairaaksi. Pysytkö itse mukana noin nopeassa kuntoisuuden muutoksessa. Meinaan, että sitähän voi aamulla olla työkyvytön ja postin tulon jälkeen täysin terve. Tai aamupäivällä terve ja postin tulon jälkeen puolittain työkykyinen.

Saa nähdä mitä tapahtuu mulle tammikuun lopussa, kun kuntoutustuki menee katkolle 3. kerran. Saattaahan olla, että Helmikuun alusta olen täysin terve postin ja etätietokoneen mielestä. Joka tapauksessa viime tippaan jää lausunnon kirjoitus, kun OYS katkeruuden takia otin yhteyttä sairaalaan vasta marraskuussa ja lääkäriaika meni tammikuun 16. päiväksi.