torstai 7. toukokuuta 2009

Vittuilu kielletty (TV)

Sattuipa erikoinen tapaus yksi päivä foorumilla. Uusi jäsen rekkasi foorumille sisään, otti asiakseen huomauttaa minulle satunnaisesta voimasanojen käytöstä - sekä julkisesti että privaviestillä.

No, minuakos tällainen alkoi suoraan sanoen vituttaa. Onneksi omassa blogissani saan sentään käyttää tätä v- sanaa. Ei se kaunis ole mutta kuvaa tunnetilaani tällä hetkellä.

Tästä vittu-sanan käytöstä kyse oli uuden käyttäjän kommentissakin. Myös perkeleet, helvetit yms. oli kai hänelle liikaa. Toki monellakin foorumilla käytetään myös termejä kyrpiä, paskoutua yms. Kielenkäyttö kun on niin henkilökohtainen asia ja aikuisia kun ollaan, jokainen päättää siitä itse.

Tämän kpl, edit 7.5.09 n. klo 15.00:

Mielestäni foorumin moderaattoreilla on oikeus ja velvollisuus puuttua täysin ala-arvoiseen käytökseen - kuten tässäkin tapauksessa toimittiin. Vaikkei kyse ollut kumminkaan puolin suorasta hyökkäyksestä toista kohtaan, moinen on hyvä kitkeä alkuunsakin pois. Kaikkien foorumeiden säännöissä pitäisi lukea, että ne on luotu hyvän hengen mukaiseen käyttöön, eikä tappelukentiksi. Mutta välillä tunteet kuohahtaa.

Sairaalle, juuri eronneelle, työttömälle, köyhälle ja muutenkin vittuuntuneelle vittuilu on aika vaarallista. (Hahaa, sainpas tungettua sen tännekin, oikein tuplasti)Täydelliseen ivailusävyyn saapunut privaviesti odotti boksissani siis eroa seuranneena päivänä. Hieno päivän aloitus. ;) En jaksa viestiä referoida, koska asialla ei niin ole enää väliä. Lyhyesti, viestissä kyseenalaistettiin älykkyyteni, järkeni, koulutukseni ja sosiaaliset kykyni. Vapaa maailma! :)

Aika kovaa settiä siis sillä perusteella, että kiroilen joskus foorumiviesteissäni, eikä privaviestin lähettäjä minua tuntenut. Ja foorumilla olevista viesteistä kirosanoja löytyy häviävän pienistä lauseista. No, tämä riitti henkilökohtaisen hyökkäyksen syyksi. Tai olla tennispallo nenässä hyökkääjällä ihan jostain muusta syystä, ja sai minusta hyvän sijaiskohteen. Toivotaan näin. Aikamoista.

Vastasin viestiin yhtä ikävään sävyyn, rivien välistä samalla tyylillä vittuillen. Seuraus: uusi käyttäjä lähti foorumilta, tuntematon ihminen loukkasi minua, minua loukkasin häntä ja muita foorumilaisia piilovittuilemalla uudelle käyttäjälle, lensin pihalle ylläpidosta (muiden ylläpitäjien toimesta) ja aattelin vielä jakaa asian täällä blogissani.

Joku ajattelee nyt, että mikä idiootti mä olen, kun huudan omia tyhmyyksiäni täällä ääneen. Kun uskoo siihen, että välillä kannattaa päästää höyryt pihalle, vaikka se johtais myös siihen, että joku loukkaantuu ja ittekin saa turpiinsa, niin eipähän ainakaan saa sydänkohtausta patomalla kaikkea sisällään ja kuolemalla hiljalleen pystyyn.

Olen aina sanonut sitä, että verkko on kuin tosielämä pienoiskoossa. Tämä oli hyvä esimerkki siitä.

Toivottavasti tänään aukeaa yläniska. Nyt näyttäis aika heikolta... :( Olo on ihan hirveä. Kai mä sit ansaitsen vaan tämän kaiken, kun oon niin huono ihminen -kaikin puolin. Niinkuin ym. tekstikin kertoi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Missä foorumilla tämä oikein tapahtui?

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Ei asialla enää ole väliä. Unohdettu ja haudattu tämän tilityksen myötä. Sitä vaan aina toivoo, että vaikka kuinka oltaisiin verkossa, niin muistettaisiin kuitenkin - itse kukin - ne hyvät käytöstavat. Blogeissaan ihmiset kirjoitelkoot mitä lystäävät, koska ittepähän olemme jokainen vastuussa näistä.