perjantai 10. lokakuuta 2008

Oireita pään aluella

Ja kiitokset Tahdonvoimalle kirjoitusoikeuksista!

Onko sinulla Tahdonvoimaa pääoireet jatkuvia vai tulevat välillä? Minulla pääoireet ovat melko voimakkaana ihan jatkuvasti. Tämä kyllä voi johtua siitä, että minulla vamma on ylempänä. Oireitten alettua 6vrk pyörän sarvien yli lennosta tuntui tuossa korvien alaosan seutuvilla, että siellä jotakin räjähti ja räjähti samalla päälle kaikki oireetkin. Tuolla yläniskassa tuntui olevan nyrkin kokoinen möntti. Möntin tunne hävisi 1-3 vuoden aikana vähitellen, mutta kiristys sen sijaan paheni.

Kasvoilla on jatkuvasti paineoiretta ja kiristystä. Leukaa vetää. Sitten tällaisia hassuja, että silmistä tulee yhtäkkiä nestettä, esim. kun venyttelen tai laitan pään tyynyyn. Nenä on tukossa silloin, kun kiristys on kova ja lähes aamuisin. Kun venyttelee niskaa, niin nenän tukkoisuus alkaa vähetä ja jossakin vaiheessa tulee solkenaan aivastuksia. Kun on saanut niskan venyteltyä, nenän takana tuntuu painetta, lämpöä ja vähän kuumotusta. Sitten välillä nenä vuotaa huvikseen. Sen voi laukaista vaikka syöminen. Syömisestä tai pureskelusta tulee välillä hikireaktioita, varsinkin, jos niskakireys on lievimmillään. Laulamisen olen lopettanut melkein kokonaan, kun paineoireet ja kiristykset kurkussa ja päässä pahenee. Matalia taajuuksia kestää paremmin hoilata ja niitä hyreksin välillä tai laulan oktaavia normaalia korkeutta alempaa. Alussa n.10 vuotta sitten nauramisen, laulamisen ja itkemisen jälkeen pääoireet pahenivat hurjasti. Arvatkaa vaan oliko sitä pihalla, että mitä ihmettä...


Oliko sinulla Tahdonvoimaa alussa näkö- ja kuulohäiriöitä? Mulla oli korvakipua, korvan lumpsahtelua, äänet otti korviin. Sitten näkökenttään tuli semmosta mustaa vilisevää verkkoa. Ikkunassa oleva sälekaihdin tuntui jäävän tosi pitkäksi aikaa näkökenttään, jos oli ikkunaan päin vilaissut. Samoin alkoi viliseen raidat huomattavasti aiempaa enemmän.

Ei kommentteja: