maanantai 6. lokakuuta 2008

Syyskuun kuulumiset

Täytyy kirjoitella taas kuukausikuulumisia, ettei unohdu faktat. Eli syyskuun oli jo huomattavasti parempi kuin elokuu. Istuminen koneella onnistui useita tunteja putkeen ilman, että kroppa lysähtää kasaan. Yläniska alkoi kestää rasitusta ja päätä pystyy kääntämään sivuille jo suhteellisen paljon. Istumaan pystyy jo 2-3 tuntia ilman tukea tosin hartioiden kohdalta valskaa vielä.

Kyllähän sen huomaa, ettei tukea vieläkään ole tarpeeksi mutta on sitä jo sen verran, että pystyy aikas pitkiä päiviä hengailemaan pystyssä. Illalla kroppa painuu sitten kasaan nätisti ja tippuu maasta läpi koko tyttö... Niskatukea en ole käyttänyt enää ollenkaan, koska yläniska ei ole enää valahdellut. Välillä edelleen silmät ja korva ja pää puutuu mutta suhteellisen harvakseltaan.

Korvat on lukossa ja soi, viimeiset 5 vuotta, eikä muutosta varmaan ole odotettavissa.

Samoin leukanivel oikealta paukkuu ja poksuu "hakee kuulemma paikkaansa". Hammaslekuriinkin pitäisi mennä. "Siis jollekin, joka sitten oikeasti tajuaa jotain purennasta", ohjeisti fyssari. Täytyy kysyä lekurilta suoituksia perjantaina, kun on hänen konsultaatio.

Kipu- ja jäykkyysalueitakin niskassa/kaulassa on enää muutama. Heti tossa kallonpohjassa hiusrajassa, vasemmalla pahempi ja sitten C6:n kohdalla, mistä oikea pahempi. Tuntohäiriöt voi kuulemma kestää hurukauan mutta toisaalta saattavatkin sitten korjaantua vain "ykskaks".

Muuten keho toimii hyvin mutta tosiaan toi C6-kohdan pätkiminen haittaa kävelyä. Kaikista perseintä on tietty se, että väillä se on ihan kohdallaan ja sitten yhtäkkiä pettää totaalisesti. Silloin tulee just se tunne, että saa käydä hakemassa alaselän pois tieltä, kun jäi sinne liikennevaloihin venaamaan, kun yläkroppa ja pää lähti jo liikkeelle.. ;)

Kun olen taas istuskellut koneella, niin rintaranka ja käsi oikealta on alkanut jumittaa uudelleen. Siinähän epäiltiin välilevyvammaakin ja siksi se magneettikin otettiin. Mutta ei siinä mitään ollut - paska työergonomia vaan oli aiheuttanut hermojen liukumisen ongelman. Käsi oli eiliseen asti tosi hyvänä mutta nyt taas duunin tekemisen myötä alkanut jumitella. Fyssari käski pistää teipin ja kattoa 2-3 päivää, auttaako. Jossei auta, niin sitten kauluri aina koneella työskennellessä... Kattellaan...

Ja allasta tosiaan 3 kertaa viikossa 45 minuuttia kerrallaan alkoi sitten lokakuusta!

Ei kommentteja: