Todellisuudessa maitotuotteet ja liha (ehkei kana, mutta ehkä punainen liha) kestää huomattavasti pidempään. Mutta koska Elintarvikevirasto kaikessa jumaluudessaan on kehottanut lyhyisiin päivämääriin (miksikö lie;), niin niitähän noudatetaan. Hyvin toimii valmistaja-virasto-yhteistyö. Niin, siis tää on ihan mun omaa pähkäilyä omien kokemusten perusteella.
Vietin nuorempana pari vuotta maaseudun "morsmaikkuna" ja muistan, miten maito lypsettiin lehmästä suoraan kannuun pöytään ja se saattoi olla pitkiäkin aikoja huoneenlämmössä. Eikä todellakaan siitä pilaantunut. Vähän suurimpia kökkejä vaan siirreltiin pois eestä, että sai itse maitoa sieltä alta. Sama juttu kananmunien kanssa. Niitä voi käyttää jopa viikkoja päiväyksen jälkeen kertoi kaverin äitee, joka on elintarvikealalla. Haistamalla selviää aika pitkälle, onko joku pilalla vai ei.
Nykypäivän ylihygieenisyys ja -varovaisuus on pahasta ja rahanhassausta. Nyt pojjaat joutuu uuniin...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti