torstai 21. tammikuuta 2010

Harjoitukset ja neuraalikudosmobilisoinnit foorumille

Minulta on nyt niin monta kertaa kyselty noita liikkeitä, joilla on itseäni hinkannut kuntoon nämä viimeiset vuodet, että rykäisen ne kaikki niskavammafoorumille tähän ketjuun pikkuhiljaa:
http://p3.foorumi.info/niskavamma/viewtopic.php?p=4067#4067

Jahka pystyn, teen niistä video-ohjeistuksen ja linkkaan nekin tänne. Ens alkuun kuitenkin kirjalliset ohjeistukset tulossa. Kaikki kunnia noista liikkeistä kuuluu Tampereen Fysiatripalvelun fysioterapeutille ja fysiatrille (http://tampereenfysiatripalvelu.fi) mutta liikkeet on jalostunut tässä matkan varrella hieman oman kehon sanelemiin uomiin. :)

YLEISESTI

Vaikka vähintään yhtä tärkeää kuin itse liike, on se, missä kohtaa kuntoutusta se otetaan käyttöön, minkälaisia sarjoina ja miten liikettä muunnellaan parantumisen edetessä, en ala kuvaamaan sen yksityiskohtaisemmin omaa harjoitteluohjelmaani. Se on nimittäin mahdotonta, koska mun ohjelma on muuttunut lähes viikoittain sen mukaan, miten keho voi.

Kaikista parasta olisi, jos näitä liikkeitä ohjaisi kokenut ammattilainen, joka tosiaan voisi kertoa, missä vaiheessa mitäkin liikettä kannattaa tehdä, kuinka paljon ja valvoisi myös, että liikkeet menee oikein! Pahimmassa tapauksessa liikkeet kun voi nykästä kuntoa alaspäin, jos ne tekee väärin tai ei malta kuunnella kehoa, ja tekee niitä vaikka liikaa.

KUUNTELE KEHOA

Mutta koska aina ei ole mahdollisuutta tällaiseen fysioterapeutti-potilassuhteeseen, niin laitan liikkeet tänne jakoon omalla vastuulla, harkintakyvyllä ja suurella ilolla hyödynnettäväksi. Toivon, että jokainen liikkeitä tekevä muistaa sekä kuunnella kehoaan ja noudattaa sen antamia vinkkejä sekä lopettaa liikkeiden tekemisen, jos ne vie kuntoa taaksepäin tai niistä tulee muuten vaan paha tai hönö olo.

Neuraali- eli hermokudosta mobilisoivat iliikkeet varsinkin ovat tehokkaita ja saattavat vaikuttaa herkillä varsin "erikoisesti". Ja kun ihmiset on niin kovin yksilöllisiä, niin minäkään en oikein osaa sanoa niiden toimivuudesta muuten omasta näkökulmastani.

Saa multa sähköpostillakin kysyä tarkennuksia, mutta se on eri asia, pystynkö kuinka usein vastaamaan, koska koneella olo pitää minimoida. Ja minä en ole lääkäri enkä fysioterapeutti, joten tietämyskin on rajallista. Lupaan tehdä parhaani osaamiseni ja vointini puitteissa, mutta aina varmempi mennä suoraan niille ihmisille, jotka on nuo harjoitteet ja kuntoutusmallini alunperin luonut. :)

Meiliosoite on:
tahdonvoimaa@gmail.com

Semmottistee tänään. :)
<3

1 kommentti:

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Nyt on eka liike foorumilla, kielen imeminen kitalakeen.