lauantai 23. tammikuuta 2010

Lauantaijuttuja lyhyesti

Sain erinomaisen ajatuksen seuraavalle tekstilleni. Se tulee käsittelemään sairaan ihmisen minäkuvaa ja sairasidentiteettiä. Tuota nokkelaa pikkuapuria, joka jelppaa meitä sopeutumaan yllättävään loukkaantumiseen/sairastumiseen ja selviämään terveystaistelusta täysijärkisenä. Jahka saan ajatukset kasaan, sylkäisen pariosaisen megapostauksen aiheesta ulos. Samalla tosin keskityn työstämään aivojuttujen lisäosia, joissa onkin puuhaa.

Tänään on tosiaan silmälepopäivä, eli keskityn rasittamaan korviani televisiolla. Lauantai onkin hyvä valinta siihen, koska päivän mittaan tulee sopivaa höttöä aamusta iltaan asti. Lisäksi tuossa odottaisi pari mielenkiintoista kirjaa, tai itseasiassa kolme: Sr. Richard Branssonin muistelmat/elämänkerta, eräs unien tulkintaan liittyvä opus sekä kirja rituaaleista muinaisessa Suomessa.

Ens viikolla tulee lisää lukemista, koska ajattelin aktivoitua tekemään loppuun työ- ja organisaatiopsykologian opinnot, verkossa kun ovat. Mitä nyt nelisen vuotta olen niitä hautonut, kun on ollut muka kiire. Nyt ei ainakaan ole hoppu, joten tekosyyt on loppu. Asia on tuttua ja olen suorittanut noita samoja kursseja myös varsinaisen tutkintoni yhteydessä, mutta valitettavasti Tampereen yo:sta ei saa kokonaismerkintöjä juuri tuolle osa-alueelle. Siksi täytyypi tehdä kokonaisuus avoimen puolella, joko Jyväskylässä tai Joensuussa. Se ois sitten viisi esseetä perustuen 20 kirjaan rykäisyssä ja that's it.

Opiskelu kuitenkin tuntuu tosi mielenkiintoiselta, koska kaikki harkkatyöt/esseet voi suoraan hyödyntää yrittäjänä, eikä tartte alkaa keksimään mitään casejä, joihin soveltaa tietoja. Kaikki lähtee omasta arjesta ja on myös hyödynnettävissä omassa arjessa. Voiko enemmän motivoivaa lähtökohtaa olla olemassa.

Hauskaa lauantaita itse kullekin. Tänne tuleekin taas porukkaa talon täydeltä. Katsellaan kuinka hermosto kestää. Keskiviikkona onkin tosin jo CST ja pääsenkin sinne näppärästi äidin kyydillä. <3

Ei kommentteja: