sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Kato siistii (Tahdonvoimaa)

Koko oikean puolen lihakset sekosi. Takaraivonlihaksesta tuli ISO möntti, hienon näköinen muuten, korvan taakse kiinnittyvät (sternot yms.) turpos tuplakokoisiksi ja niskan syvät lihakset kanittaa pahemman kerran muuten vaan niin, ettei nuppi käänny mihkään. Samoin leuan alta on niin helvetin kipee. Korvat lukossa ja huutaa niin maan pirusti. No, ainakin vammakohta alkaa olla selvä: korvien tasolla. Ihme, että yläniska ei ole vielä kilahtanut. Kyllä se merkkejä on antanut, (tänään vajosin taas maan läpi koko päivän, whick is nice) mutta vedin kaulurin ylle, niin vielä kestää 1,5 viikkoa. Joohas, pliis... Nuppi on välillä normaali ja välillä kivikova. Ei tajuu, ei tajuu.

Tutkin tänään lämpimikseni mm. aivohermot ja pään sidekudokset ja totesin, että aikas ikävää jälkeä whiplash-tyyppinen vamma kyllä saa aikaan. Ihan näin maalaisjärjellä pähkäiltynä koko voima tulee just tohon pään/niskan yhdistävälle/tukevalle kalvolle ja kaikki mahdollinen ja mahdotonkin paikka venyy ja paukkuu. Auts! Melkein oksensin, kun katoin, mitä kaikkia rakenteita tossa niskassa/päässä on, ja mietin, että mitä niille on käynyt. Erityisen pahalta näytti just se Nuchae line -kohta, mihin kaikki kalvot ja myös päätä tukevat lihakset kiinnittyy. Sehän siinä paskoontuu oikein kunnolla, kun nuppi taipuu taakse. Samoin yläniskan anatomian tarkastelu sai yrjöt kurkkuun. Voin vain kuvitella. Taidanpas mennä heittään laatat.

Miten ihmeessä se 90 prossaa potilaista voi parantua tosta 4-6 viikossa? Taatusti tutkimusvirhe. Tai sit niiltä todella vaan vähän venähtää lihakset. Ei sitä sais ees nimittää retkahdusvammaksi, jos seuraukset on lievät. Se olisi vaan kaularangan venähdys 13.4. Toisaalta, niinhän munkin diagnoosi on. What the...

Nyt mä hyydyn. Vedin taas 4 Triptyliä, 4 Buranaa, Voltarenia (siis ulkoisesti) ja jäätä, kun kaula/niska sitten tiksas tosta C2-3-kohdalta.

Kärsi, kärsi, kirkkaimman kruunun saat. Ja niin hän kärsii!

Ja huomenna jos henki pihisee - ALTAALLE. Jumpataan nyt sitten, kun on käsketty.

Ei kommentteja: