lauantai 7. helmikuuta 2009

Tekemistä (Tahdonvoimaa)

Sain käsiini vuoden 98-02 Ilmailu-lehdet. Oon ne kyllä joskus lukenut, mutta luetaan uudestaan, kun on jo asiat unohtunut.

Helmiä:
Moni lienee hymyillyt ohjaamosta sorahtaneelle kuulutukselle lentäessään Finnairin reitillä Köpiksestä Hesaan vuonna 2002 klo 15.05 reitillä. Lennon nimi oli 'AY666 to HEL'.

Päivän tietovisakysymys:
Mikä oli VL Myrsky?
Ja mitä erityistä siinä oli?

Villein veikkaus voittaa kännykkäkamerakuvan sähköpostiinsa ko. jutusta. Oikein arvanneiden kesken arvotaan Ilmailu-lehden virtuaalinen vuosikerta vm. 2002. Joistain numeroista puuttuu tosin kannet ja osasta myös muutama sisäsivu, mutta se ei haittaa, koska kyseessä on virtuaalivuosikerta. Omista lehdistäni en luovu. ;)

Se on moikka! Lähden ottaan pyykit pois narulta ja pistän uudet tilalle. Äskön siivosin kämpän. Oon todennut, että jos niska on rikki, se on, mutta ei parane kai koskaan, jossei sitä rasita. Ja ei ehkä silti parane. Hauskaa lauantaita itse kullekin! Lähdetäänkö bilettään vai lennetäänkö Riikaan kylpylään? Ai niin joo...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

VL Myrsky oli Valtion lentokonetehtaan Suomen ilmavoimille jatkosodan aikana kehittämä hävittäjälentokone.

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Kyllä, aivan oikein. Puoli pistettä. Mitä erikoista siinä oli?

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Ja vastaus oli kuin suoraan Wikipediasta. ;)
Erikoisen siitä teki se, että VL Myrsky oli kyseiseen aikaan ainoa sarjavalmisteinen vekotin sotilaslentopuolella.

Anonyymi kirjoitti...

Se on ensimmäinen Suomalaisten suunnittelema ja valmistama hävittäjä. Minkäs sille voi jos Wikipedia ja anonyymi ovat samaa mieltä. ;)