tiistai 3. helmikuuta 2009

Silmistä ja silmien vierestä (Tahdonvoimaa )

Voikohan pää painua niin paljon kaularankaan, että sokeutuu, kun silmähermot jää pinteeseen? Tai kuolee, niinkuin reumaatikot? Voi kauheeta!

Mullekin tulee silmäoireet silloin, kun niska väsähtää tai oon rasittanut itteeni niin paljon, että tipun muutenkin maasta läpi, koska pää on painunut rankaan. Kysyin muuten fyssarilta, miten nuppi edelleen voi painua rankaan. Ft selitti, että kun hermot on pinteessä, niin lihasvoima katoaa helpommin. Eiks toi ole huolestuttavaa? Ja siihen kun lisää sen, että tukirakenteet ei riitä, eli lihakset ja sidekudoskalvot siis, niin voi kuulemma painua vielä pitkään...

Noi mun silmäturvotukset sun muut jutut selittyisikin sillä, että pää on tosiaan painunut kaularankaan, ja näköhermot on pinteessä. Luisessa silmäkuopassa kun ei ole yhtään ylimääräistä tilaa turvonneille silmälihaksille.

Lukaisin huvikseni näistä silmä- yms. ongelmista lisää ja vastaan tuli mm. seuraavaa:
Silmän lihakset voi painaa näköhermoa (syystä tai toisesta eli esim. pää painuu kaularankaan tai hermot hepaa niin, että silmälihakset kramppaa). Tällöin silmien normaalisti taaksepäin suuntautunut nestekierto häiriintyy ja aiheuttaa mm. luomien turvotusta, utua, katseen kohdistusongelmia, valonarkuutta jne. Kun homman päästää liian pitkälle, syntyy lopulta todellinen tilaongelma, minkä takia silmät saattaa jopa pullistua ulospäin. Pahimmissa tapauksissa ilmestyy myös kaksoiskuvia, katseenkohdistusongelmia ja tilapäistä sokeutta. Noita ensimmäisiä on raportoitu monesti niskaongelmaisilla. Ihan loogista siis. Toi selittää monen niskaongelmaisen, (etenkin retkahdusvammapotilaan) silmävaivat - mekaaninen puristus joko arpikudoksen tai tuen puuttumisen takia. Voi kaamea. Nyt mun täytyy maata huominen päivä, että pää nousee rangasta enkä sokeudu tai kuole. Ja pitää kauluria.

Nyt mä meen oikeesti nukkumaan! ;)

Ei kommentteja: