sunnuntai 30. marraskuuta 2008

Kun tietäis mikä aiheuttaa (Fedja)

Johtuukohan tuo minunkin koko kehon kompensaatio KKK, Kylmä Koho Kompressi, yläniskaongelmasta?

Vitsit, kun en edes tiedä mikä mulla on varsinainen ongelma. On niin yhtenäistä kireää vyyhtiä koko keho. Kraniaalihermojen ärsytystä on kaikkien hermojen alueella, joten siitä ei voi päätellä mitään. On puutumista kaikkiin sormiin, joten viittaisi niskan alaosan nikamiin, kurkku/korvaoireet taas C2/C3 seutuun ja loput oireet sitten kraniaalihermojen ärsytykseen.

Toivottavasti joskus selviää missä kohtaa varsinainen ongelmani on.

Onhan tuo Tahdonvoimaa siinä mielessä eteenpäin tuo sun touhu, että tiedät mikä milloinkin pettää.

Niska on mennyt askeleen eteenpäin. En oikein tiedä vielä miten ja onko se kuvittelua. Rusahduksia ja outoja liikkeitä tuntu toissapäivänä jumpatessa ja sen jälkeen olo päässä oli helpompi. Yö kyllä pahentaa totaalisesti.

Eilen kävin uimassa. Sitä ennen piti lukkiutunut linkkakortti käydä vaihtamaan stokkalla. Ottaa päästä tuollaiset ylimääräiset mutkat. Stokka reissu oli liikaa ennen uintia, mutta oli pakollinen. Altaalla vesi oli sitten jo viileää ja palelu altaassa alkoi 10min päästä altaaseen mennessä (käyn lämpimimmässä altaassa, olisiko 27-30 astetta). Tein vesijumppaa 20min, mutta tuollaisen jälkeen olen 1.5 pv jumissa päästä kantapäähän. Aion kummiskin vielä yrittää parin viikon päästä ilman muita ylimääräisiä lenkkejä, että onko aina edessä 1.5 pv paha jumitus.

Eilisen ja tämän päivän jumpan jälkeen kyllä ensin tuntu helpommalta ja sitten totaalijumi tuli niskassa vastaan. Lähdin tällä totaalijumilla sitten käymään testaamassa istumiskestävyyttä normaalijakkaralla tunnin verran tuolla kaupungissa. Oli ihan hirveätä. Alkoi puristamaan päähän kauheasti. Sen jälkeen kaveri tuli käymään ja tietäähän sen mikä singutus on nyt päällä. Oli pakko saada nähdä jotakin ihmisiä, kun koko viikolla en ole nähnyt ketään muuta kuin kassaneitejä ja viime viikko taisi mennä kassaneititreffeillä ujon punastelevan Herran lisäksi. Tahdonvoimaa: Sinun mielestä läski Herra on n.11m pitkä. Oli muuten Ujo pujahtanut veteen Toppilansalmeen, kun viimeksi tavattiin ja punastelee nyt vedessä. Oli silti vielä 2m minun pään yläpuolella pää. Komea ja pitkä.

Lantiossa kanssa tapahtuu jotain. Olen tehnyt sinne kevyttä liikettä selällään ja jännitys-rentoutus tyylillä lihasharjoitteita. Pari vk aina oikealla oli ensin kipu ja sitten naksahti Si-nivelen tai ristiluun/lannenikamien välissä. Nyt naksunta on loppunut. On vaan niin kipeä tuo oikea lonkka tuon jumpan jälkeen, ettei jalalla voi astua vähään aikaan. Siitä se aina toipuu sitten, kun nousee ylös.

Let's see...

2 kommenttia:

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Prkl näistä yhtään tiedä, mikä johtuu mistäkin... Ft aina sanoo, yleensä se menee niin, että niska antaa oireet ensin hartioihin, sitten rintarankaan ja vasta pahiten tukkeuduttuaan päähän... Ja että ensin takapuolelle ja sit etupuolelle vasta. Siks Suomes hoidetaan eniten rintarankaa, kun niskavaiva pääsee pahaksi...

Anonyymi kirjoitti...

Meitsillä oli heti oireet päässä ja rintaranka yltäpäältä jännityksessä, varsinkin pallean tienoo. Tai oli lievässä kouristuksessa koko kroppa. Saa nähdä saanko tähän ikään mitään selvyyttä. Mulla kaularangan liikkeet ovat olleet monesti lähes normaalit. Ei kyllä enää viime vuosina. Viimen parin kuukauden aikana olen saanut alakaularangan liikkumaan aika hyvin jumpalla. Sitten kun vetää vähän taaksepäin kaulrankaa, tulee kova veto päähän ja alakaularanka ei liikukkaan. Eli jännittämällä työnnän kaulaa eteenpäin, ettei kiristys tunnu niin pahasti päässä. Sitten voin saada sen liikkumaan lähes normaalisti. Kun sitten raksuttelen kalvoja, vähitellen kaularankaa saa vedettyä taaksepäin ja ohohoijaa, liike loppuukin. Riippuu tietenkin tutkijastakin, kuka löytää kireyksiä. Harvat tutkii C0-C2 kireyksiä.

Sulla tuo C5 homma ja C0. Ainakin kaksi kohtuu selkeää juttua tunnistat ite.

t.Pönttöpää fedja