keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Patterimiesepisodi (Tahdonvoimaa)

Kerrottakoon vielä, että meillä on sänky siis suoraan patterin edessä. Tiedän iskä, ei sais olla noin lähellä. ;) No, kuiteskin!
Tänä aamuna sänkyni yli siis kurkotteli vieras mies, joka pyrki termostaatille. Aluksi luulin, että näen unta mutta ei.

Mumisin unessa kundille, että 'mähän en tästä nouse, kurkottele siitä yli'. Ja niin se teki. Ja lupasin muuten huomenna kahvit, jos tulevat vasta 12 maissa, eivätkä keskellä yötä. Jälkeenpäin nauratti, että meikä ei eväänsä letkauttanut, vaikka vieras ukko lampsi huoneeseen ja kyykki mun sängyssä. Sairaalle ei ole niin justiinsa. ;)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Oikeastaan mistään hoidosta mukaan lukien passiiviset fysikaaliset konehoidot ja kipulääkitykset ei ole osoitettu merkittävää hyötyä niskavaivassa. Lääkärin tehtävänä on rohkaista niskakipupotilasta pysymään levon sijasta aktiivisena ja pyrkimään nopeasti niskan normaaliin käyttöön."

Ei muuta kuin niskoittelemaan! :)

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Joka on muuten erittäin yksipuoliseen näkemykseen perustuva kommentti ja koskee vain lieviä vammoja, joissa potilas esim. pysyy itse pystyssä ja hänellä ei ole vakavia hermo-oireita. Tälläisille piece-of-cakeille parasta on aktiivinen niskan käyttö ja oma harjoitteet ja paluu normaalielämään. Siinä vaiheessa, kun vamma on vakava ja siihen liittyy mm. hermostoperäisiä oireita, tarvitaan kokonaisvaltaista itsenäistä ja ft-kuntoutusta, kivun lievittämistä sekä ohjausta ja neuvontaa.