keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Tillintallin (Tahdonvoimaa)

Olipas kummallinen päivä - eli normipäivä. ;)

Nukuin taas niska kenossa, koska aamulla oli pää kipeä ja oikea puoli kasvoja puutunut. Tai sitten se arpi vaan painaa. Muuten olo on ollut edelleen parempi kuin ennen fyssarin käsittelyä maanantaina. Resonaattoriputkella pulloon puhaltelu on vähän auttanut kallon hermokalvojen jumitukseen. Siitä syntyvä paine tärisyttää/rentouttaa niitä.

Ja miten se sittentehdään?

Simppeli versio:
Pistä puolen litran pulloon n. puolet vettä, ja puhaltelee sinne pillillä kuplia.

Pro-versio:
Hanki puheterapeutin avustuksella lasinen resonaattoriputki. Puheterapeutti määrittelee putken halkaisijan ja pituuden sekä veden syvyyden, missä putken toinen pää lilluu. Hän antaa myös käytettävät äänteet, joita veteen päästellään.

Putki hampaiden väliin (ei kannata rikki purra) ja huulet putken ympärille niin, ettei paine valskaa ulospäin. Syvähengitys sisään ja sitten tasainen, rauhallinen uu-äänne matalalta pulloon uloshengityksellä. Toistetaan 3 kertaa päivässä n. 5 pitkää puhallusta. Ei ole todellakaan noin helppoa miltä kuulostaa, ja tossakin on monta knoppia, mitkä pitää muistaa, että suoritus on kunnollinen. Sama pätee kaikkiin liikkeisiin, kaikkien pitäis harjoitella oikea suoritus fyssarin kanssa, koska väärällä tekniikalla saa vaan tuhoa aikaan.

Jeps, se siitä. Tällä kertaa silmät on muuten vuorostaan alkanut oikkuilla, kun korvat on ollut parempina ja hikka mennyt pois. Välillä näkö sumenee tai hämärtyy ja tuntuu, että silmälihakset kramppaa. Mutta se on kuulemma normaalia. Sitä kysyinkin fyssarilta viimeksi. ;)

Samoin lapojen ja selän pistely on tavallista. Yleensä puutunut/ pinteessä ollut hermo palautuu normaaliksi niin, että sitä pistelee. Hahaa, näinköhän ois, että 5 vee jännityksessä olleet hermot alkais palautua? Mutta kyllä pistely voi olla huonokin juttu, ihan vaan liikarasituksesta, kun hermojuuri joutuu pinteeseen... En mä osaa ihmetellä mitään oireita. Kaikki on 'normaalia', mitä olen fyssarilta tiedustellut. Kyrvähtänyt, mikä kyrvähtänyt joten hermostolta voi oottaa vaikka mitä.

Laitoin muuten tänään fyssarille e-kortin, missä oli pari luistelevaa siiliä ja kiitokset 'AIna yhtä erinomaisesta avusta ja asenteesta, nuppi on parempi'. Fyssari vastasi takaisin, että 'Sinähän sen teit, ja periksi ei anneta'. Saipahan taas vähän tsemppiä tuostakin lausahduksesta.

Huomenna suunnataan taas altaalle. Toivottavasti ei ole hirveen kylmä.

Ei kommentteja: