sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Työntekoa, leipää, cocista, pernaa ja kiekkoa... [What the fuck??] (Lady in Pink)

Eipä ole pitkään aikaan päässyt kirjottelemaan tännekään kun on paikat olleet totaalisen jumissa töiden takia. Jep, töiden kyllä. Luitte oikein. Yritän parhaani mukaan hoitaa kahta kouluikäistä lasta iltapäivisin ja saada sillä tavalla rahaa, jolla puolestaan saisi maksettua fyssarimaksuja. Pari viikkoa on jo töitä takana. Eka viikko oli aivan hirvee... vaikka työnkuvani on ainoastaan hengata lasten kanssa 4h/pv 3kertaa viikossa ja laittaa myös astiat koneeseen sekä pyyhkiä pöydät niin johan se kroppa räjähti ekoista päivistä. Koko kroppa veti ihan tikkiin, lapaluualue tuli aivan saatanan kipeäksi ja alaselkä myös. Samat oireet siis kuin kesällä kun edellisen kerran yritin työntekoa. Aikaa tässä on siitä vierähtänyt jo 7 kk, mutta oireet ovat edelleen samat. Ja edistystäkö on tapahtunut??? Hmmmm.. No, nyt viime viikkona on jo mennyt hieman paremmin kun kiinnitin extrahuomiota työasentoihin ja istuskelin niin paljon kuin mahdollista.. Näin sitä huomaa että tämä työ on täysin maksimi mihin vielä kykenee.. kamalaa.

Tuli tässä mieleen yksi hauska juttu kun tuossa Tahdonvoimaan kanssa mietittiin meijän aikasempia sairauksia, että mitä kaikkia diagnooseja sitä matkan varrella onkaan saatu. Mullahan on koko ikäni ollu vatsaongelmia, milloin jatkuvaa pahaa oloa, milloin vatsakipua, milloin suolisto-ongelmia ja milloin refluksioireita. Edelleen siis. Välillä ovat poissa, ja välillä tulevat takasin. Kävin näistä oireista aikoinani lääkäreillä paljonkin ja sain mielenkiintoisia vastauksia. Viiden pisteen kysymys kuuluukin: mitä yhteistä on kiekonheitolla, cociksella, pernalla ja leivällä????

No, nehän ovat kaikki saamiani diagnooseja vatsaongelmiin(!) Yksi lääkäri vannoi pernan nimeen, ja luuli sen olevan suurentunut ilman mitään tutkimuksia.. mielenkiintoista. Toinen lääkäri oli aivan varma, että syy löytyy cociksesta, jota aika ajoin juon. Se aiheuttaa kuulemma juuri tällaisia ongelmia. Kolmas lääkäri piti silloista harrastustani, kiekonheittoa, syynä vatsaongelmiin. Vatsa kun joutuu siinä niin koville, niin oli minun kuulemma lopetettava urheilu välittömästi. Neljäs lääkäri sen sijaan sanoi, että se on ruis. ehdottomasti. Ja kaikki nämä diagnoosit tulivat tietenkin ilman tutkimuksia!!! Summa summarum: mitä minun olisi pitänyt tehdä taltuuttaakseni vatsaongelmat? No, näiden lääkäreiden mukaan tarkkailtava pernan kokoa (miten???), lopetettava kiekonheitto ja poistettava ruokavaliosta cocis ja ruis. No, näinhän teinkin, mutta kuinka ollakaan, ei tullut vaivaan helpotusta. Miksiköhän?? ;) Saas nähä mitä YTHS:n lääkäri ensi tiistaina ehdottaa vatsavaivojen syyksi.... Palataan siihen sitten myöhemmin...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siistiä. Pitäisköhän munkin ryhtyä lekuriksi? Eihän siihen näköjään tarvita kuin mielikuvitusta ja rajatonta itseluottamusta...

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Kyl mää oon aatellut kouluttautua... ;) Ei ihme, että noita puoskareitakin on liikkeellä, kerta diagnoosin voi katsoa TULI-puolella tietokirjasta. Ja jossei sieltä löydy, niin aina voi todeta, että "päässä vika", niinkuin se yksi leku Suomi24:ssä. ;)