maanantai 26. tammikuuta 2009

WOM:a ja ketjureaktioita (Tahdonvoimaa)

Nyt on käyty fyssarilla. Tai siis aamulla jo siellä piipahdin, mutta hoidosta hölmistyneenä nukuin tähän asti. Juuri kun pääsin sisään praktiikalle, pöllähtänyt Lady in Pink tuli ovesta vastaan ja minä painelin sisälle vaihdossa. Aulassa juttelin, kuten aina, yhden likan kanssa, joka oli myös ravannut kaikki lekurit läpi selkänsä takia saamatta syytä siihen, miksi oli täysin työkyvytön. Kehuin tietenkin klinikan fysiatria, joka on todella tarkka. Tyttö oli niin onnellinen, kun kerroin, että fysiatri on ihan huippu löytämään 'vikoja' muiden mielestä puhtaista MRI-kuvista. ;) Myöhemmin kuulin, että Lady in Pink oli jatkanut samaa rataa jutustelua plikan kanssa siinä aulassa pukiessaan/lähtiessään. Mä ehdotinkin fyssarille, että voidaanko alkaa kompensoida mun kuluja sillä, että teen word-of-mouth -markkinointia jatkuvasti. Lupasi harkita. ;)

Ketjureaktio oli tapahtunut niskassa, aivan kuten arvasin. C0 oli painunut oikeelle jumiin, vetänyt C1:sen ja 2:sen mukanaan, ja ne kaikki yhdessä taas heitti kalvojen kiinnityskohtan takaraivon luun päällä jumiin. Kaikki kalvothan kuulemma kiinnittyy tohon ligament nuchea -kohtaan takaraivon luun yläpuolelle. Lihas-, sidekudos- ja hermokalvot kiinnittyvät siihen ja se on just se kohta, joka venyy pään kipatessa taakse. Että ei ihme, kun on kuuppa jumissa.

Hoito auttoi pikkuisen, muttei merkittävästi. Niin on tukossa koko nuppi, ettei tommosella miniajalla (25min) mihinkään ihmeisiin päästy. Ehkä huomenna huomaa vaikutuksen paremmin. Ainakin nuppi on nyt suorassa, ja se on kiva fiilis. Hermot tosin edelleen kuormittuu oikeella puolella, että sinänsä bad, bad. Mut kyllä tälla 2,5 vko:a operoi, kunnes on hoitoaika 12.2. Huomenna siis altaalle melskaamaan. Täytyy käyttää rankaa mahd. paljon ja normaalisti, ettei tosiaan muodostuisi arpea.

Ps. Länsi-Suomen Kelan perintäyksikön Tiina Soiniselle Jyväskylässä iso kiitos opintotukiasiani hienosta hoidosta.

Paitsi, että olinkin maksanut tukia takaisin 2009 joulukuuhun (bra!), niin maksusuunnitelman uudistaminenkin olisi kuulemma onnistunut. Vähän eri mentaliteetti, kuin sairausvakuutuspuolella. ;)

Ei kommentteja: