maanantai 5. tammikuuta 2009

Kelasta taas (Tahdonvoimaa)

No niin, nyt selvis. Sain puhelimeen toisen virkailijan Kelasta. Ja kyllä näin, Kela on siis hylkäämässä sairauspäivärahahakemustani ajalta 1.8-31.11. siksi, että olen täysin työkykyinen. Ja nyt sitten pitää lisäselvittää omaa työnkuvaa ja oireita ja perustella, etten ole työkykyinen. Taidan olla ensimmäinen retkupotilas, joka tässä vaiheessa joutuu jo tähän. Mitäs tohon kirjoittelis? Huh, huh... Aika pahan lykkäs.

7 kommenttia:

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Täältä pesee, tulee oma selvitys sekä työnantajan lausunto, etten pysty hoitaan hommiani... Hahaa... Lähdetään sillä.

Tahdonvoimaa kirjoitti...

>Roosa, mulkkasin sun tekstin muotoon "fyssari", kun oon luvannut ettei ko. henkilöä mainosteta tässä blogissa... niin, sillä mulla hylättiin 3 kuukauden. okikeastaan 2,5 kuukauden...

---

Moikka taas, oon käyny väliin näitä lukemassa. ET näemmä muista, että Kela hylkäs mun sairauspäivärahat jo 5 kk jälkeen! Noo, mä sain ne takautuvasti marraskuussa kun sain hylkypäätöksen tapaturmaval.lautakunnasta. MUTTA olis tarvinnu olla ELOKUUSTA kortistossa, kun kuntoutustuen käsittelyssä menee monta kk, ja haen sille ajalle peruspäivärahaa, niin en saanut kuin marraskuusta alken, kun ilmoittauduin työkkäriin! Mula on hei VIRKA, miten olisin tajunnu ilmottautua taas työkkäriin... toivottavasti maksavat mulle kuntoutustuen elkuusta alkaen.

Mun asiat on eenneet näin:pääsin kipupolille Taysiin ja ottiavt ihan asiallisesti vastaan siellä, menen ens vko niiden fys.terapeutille, sain lähetteen myös kuntoutustutkimukseen ja kipupsykiatrille, uudet lääkkeet jne. Olen käynyt myös fyssarilla pari krt ja sain kortisonipiikin niskaani viime viikolla. Aika paha tulehdus niskassa on, ja paha toimintahäiriö jne. Saa nähdä auttaako terapia. En saanut Ortoniin lähetettä Taysista, kun haettiin sinne kuntotusjaksoja. Lääkäri Ortonista suosittel kraniosarkraaliterapiaa ja lymfaterapiaa. Orton vrk hinta yli 300 euroa, juu ei ole rahaa... Nyt en siis saa kuin 400 e/kk... onneksi on säästöjä. EIHÄN TÄSSÄ VIELÄ OLE MENNYT KUIN 4 VUOTTA JA 4 KUUKAUTTA!!!! HERMOT LOPPUU!!!!!!!! Se hyvä puoli on, että alka olla hoikassa kunnossa, pituutta on 172 cm ja painoa 60 kg, paino on tippunut 5 kg, vaikka kuinka söis herkkuja, hermosto on jotenkin sekaisin, hikeä pukkaa jne. Fyssarin käsittelyssä kyllä tuli kylmä, perse oli ihan umpijäässä... Oli outo kokemus.

5. tammikuuta 2009 20:39

Tahdonvoimaa kirjoitti...

joo, ekat cst:t on aika jänniä... mullekin tuli kylmä. se on kuulemma hyvä merkki. ja aluks voi tuntua, että oireet vaan muuttuu/pahenee muttei niin ole. keho rauhoittuu sit kyllä. mulla meni 6 kertaa ennen kuin fyssari sai mitään kontaktia muhun... jäätävää. mutta nyt vaiktuksen huomaa aina!

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Annettiinko sulle mitään ennustetta niskastas? :)

Roosa kirjoitti...

ei se mitään ennustetta antanut, yrittää ny ensin saada tulehduksen kuriin, eli uutta piikkiä ehkä kehiin, kun ei kai voi käsitellä ennen, sattui ihan helvatusti. Toiselle puolelle tuli kuin pultti, joka painoi, korvista veto vähän aúttoi. Myös leukanivelessä ongelmaa. Selkä puutuu, kävin ostamassa tänään 2200 e maksavan patjan! + petari päälle... unikulmasta. Josko auttais nukkumiseen. Korvakin oireilee aina vaan, flunssa on päällä ja hevosen kanssa venähti ranne, kun talutin ja lenskin kumoon, ei hyvin mee... heh. Ai joo, lykkäsivät Taysista suorilta kesäkuun loppuun saakka saikkua, joten kai mä niidenkin milestä aika heikossa kunnossa oon. Yritin kovasti olla reipas siellä, mä en ihan helpolla luovuta ja teen niin paljon kuin pystyn, mm. aiemmin kun akilles meni irtipoikki (hevosen kavio osui...) vein keppien kanssa heiniä tarhaan, laitoin heinät muovipussiin :) töihinkin väännyin sairaslomall aja työnantaja halus multa lapun, jotta olen omalla vastuulla siellä sairasloman aikana. Mutta enää ei kykene, vaikak kuinka yrittäis. Se on loppu ny, aika kauan sinnittelin tahdonvoimalla nääs ;)

Tahdonvoimaa kirjoitti...

joo, tästä vaivasta ei pääse eroon, jollei höllää. Fedja osaa sen jo, mä en... Kun ainoa hoito on cst, lepo ja kehon kuuntelu... ;) Mut ne ei oo helppoja. etenkin fyssarin jälkeen ois tärkee, et lepää vaan...

Fedja kirjoitti...

Osaisinki. Tiedän mitä pitäisi tehdä, mutta kun kierrokset ovat monesti niin kovat, ettei saa niitä matalaksi. Tälle vuodelle tavoitteena HÖLLÄYS!