sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Paahdetut riisinjyvät (Fedja)

Jos on tylsää, voi kokeilla seuraavaa.

Keitä täysjyväriisiä keskiviikkona. Osa raakoista riiseistä lipsahtaa kattilan viereen, ja jää siihen, koska kokki ei jaksa aktivoitua hellan siivoukseen. Sunnuntaina hellalla keitetään kananmunia. Kun kananmunat ovat valmiita, hella hohkaa kuumana. Tällöin levy pois päältä. Ja yks kaks hoks hoks. Kuinkas käy täysjyväriisijyville kuumalla rautahellalla. Ensin kokeillaan yksi jyvänen. Jyvänen on hetken hiljaa, mutta alkaa sitten liikahdella muistuttaen vahvasti jotain elävää olentoa, joka liikkuu. Jyvänen pullistuu. Hei, tää on hauskaa. Laitetaan lisää jyviä hellalle. Siinä alkaa toukka tai matoarmeija liikkua. Tekee pikkusen ilkeätä kyllä katsella. Pari poksahti vienosti muistuttaen hiukan popcorneja. Kääntelin jyväsiä vähän. Palasin 10min päästä ja popsin paahdetu toukat tai mitä nyt olivatkaan suihini. Kohtuu hyvää. Samalla kyllä huomasin, että hella on ihan karmeassa kunnossa. Rasvaroiskeissa ynnä muuta. Mutta sehän unohtuu, kun vaihtaa huonetta.

Ei kommentteja: