sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Ällö juttu (Tahdonvoimaa)

Luulin, että nämä on vaan legendoja, mutta kuulin eilen niin luotettavalta taholta seuraavan tarinan, että pakko kirjoittaa.

Kaveri otti tatskan koko selkään. No, tatska tulehtui ja koko selkä siis tulehtui. Ei mitään - salamana leikkaukseen ja tatska pois. Kaveri oli vähän ihmetellyt, kun kroppa on halvaantunut mutta tatskan kaiverrus sattui niin saatanasti - nukutuksessa piti tehdä siis.

Perkele, niin kai sattuu, jos on leikkauksessa tajuissaan, kun pitäisi nukkua. Onneksi lekurit oli huomannut, että sen pulssi pomppas kesken operaation 240 sykäykseen ja lisäsivät aineita. Noin viisi minuuttia kaveri oli tuntenut, kun kirurgi poisti pala palalta sen selästä ihoa ja ompeli siirrettä tilalle.

Ja siis pahinta, että tatskatulehduksen syy ei edes ollut musteet ja likaiset neulat, vaan aiemmalta sairaalareissulta saatu sairaalabakteeri, joka ei todellakaan talttunut leikkauksella. Kaverilla on nyt sitten koko selän arpi, vitunmoiset kivut ja muutaman vuoden päästä joitain satoja tuhansia euroja tilillä hoitovirheestä. Raha ei paljon lämmitä tosin.

No, onneksi hän kuitenkin pystyi kertomaan jälkikäteen, mitä leikkaussalissa oli puhuttu, ja sai näin todistettua hoitovirheen. Tuplasellaisen, koska sairaalabakteria ei osattu diagnosoida vaan tulehdus meni tatskan piikkiin.

Ei kommentteja: