tiistai 16. joulukuuta 2008

Ainakin nyt parempi (Tahdonvoimaa)

Ainakin nyt on parempi olo. Kuin hakattu. ;)

Mutta huomenna sen vasta huomaa. Käsiteltiin koko kroppa! Se oli koko putki totaalisen jumissa. En pystynyt käveleen, kun menin hoitoon, kun lonkatkin kinnasi. Fyssari kysyikin, että onko sulla rautakanki pyllyssä vai häh? ;) Oli. Sanoin nauttivani.

Vedän koko viikon sängyn pohjalla, niin ehkä hermosto rauhoittuu. Mutta olipas oikein kunnon jumin iskenyt. Tuntuu, että koko kroppa ois hakattu, vaikka fyssarin kosketusvoima on n. 5 grammaa.

Kun avattiin sitä C0:aa tuntui, että päässä ois ollut 20kg:n paino mutta todellisuudessa fyssari vaan piti toista sormea C1:sen kaarella ja toisella käänsi päätä vähän sivuun, niin se C0 aukaisi itse itsensä. Sitä on vaikea selittää, mutta se tunne on todella magea.
Ensin sattuu ja kiristää niin pirusti mutta sit kun se lukko aukeaa, niin ne loppuu kun seinään. Jestas, se on niin vapauttava tunne.

Se nivel siis tosiaan lukkiutuu jostain syystä mulla oikealle. Yleensä puuttuvan tuen takia. Mulla se on ollut 5 vuotta virheasennossa siis, koska ei se muuten noin hanakasti aina menis takas jumiin. Ja se vetää sit koko kropan siitä vinoon/lukkoon, koska hermosto on herkistynyt, eikä siedä virheasentoa -milliäkään.
Helvetti.

Ja siksi se kipristelee oikein tuplaten tohon yläniskaan, että kun siinä on lihasten kiinnityskohta, kalvon kiinnityskohta ja nivelkin vielä oikkuilee. Mutta kun hermoston rasitus vähenee, niin C0-jumi ei haittaa. Toki se ois hyvä saada suoraan mutta ei ole niin justiinsa, jos siellä on kuitenkin riittävästi tukea.

Juteltiin pitkään taas hoidon jälkeen. Fyssari oli sitä mieltä, että mun hermosto ei ole vielä ees herkkä. Yksi sen asiakas oli käynyt sillä kerran, minkä seurauksena sen näkö muuttui +2,25:stä - 2:teen. ;)

Mullakin on hajataitto hävinnyt kokonaan mutta viel ei kannata kuulemma ostaa uusia laseja, kun näkö tulee muuttumaan koko ajan... Sain vielä yhden uuden liikkeenkin, tai se on vanhojen yhdistelmä, joka vaikuttaa just silmähermon kautta C0:aan. Feldenkreiz-metodiin perustuva harjoite... Kyllä tuo nainen vaan yhdistelee loistavasti parhaiten sopivat puolet/harjoitteet kaikista metodeista... Nostan hattua!

2 kommenttia:

mikko vainikka kirjoitti...

ei voisitko kertoa kuka tuo lääkäräri jka sinun niska nikamia osasi käsitellä minusta tuntuu että minun pitäisi myös mennä taitavalle niskan käsittelijälle

Anonyymi kirjoitti...

Moi Mikko!

Olen Tampereen fysiatripalvelun potilas ja voin kyllä lämpimästi suositella. Kannattaa tulla niskavammafoorumille hakemaan liäsperspektiiviä asioista. Meillä on siellä n. 4000 viestin verran tietoa ja kokemuksia jaettuna. Klikkaa viimeiset komemntit -kohtaa ja liity messiin.

- TV