lauantai 20. joulukuuta 2008

Kelan joululahjat (Tahdonvoimaa)

Jos tervehdyn, lupaan henkilökohtaisesti hakea Osmonpuistosta koiranpaskaa, purkittaa sen punaisiin mukeihin ja taata Tampereen Kelalle ensi jouluna yhtä miellyttävän joulun kuin mitä he tarjosivat minulle 2008.

Ja vaikka tiedän, ettei moinen toiminta ole yksittäisen portinvartijan vika, sillä orjat noudattaa uskollisesti vain isännän käskyjä raipan pelossa, mutta eiköhän sanoma 'valu' ;) sieltä rivivirkailijalta eteenpäin. Ja kuinka odotankaan sitä hetkeä, kun yritykseni siirtää kaikki vakuutukset pois eräästä nimeltä mainitsemattomasta vakuutusyhtiöstä.

Tiedättekö mitä? Nämä Lady in Pinkin kertomat esimerkit, Fedjan ja muiden kokemukset ajavat minua kehittämään itseäni kirjoittajana ja yhteiskuntatieteilijänä. Saatan myös harkita politiikkaan mukaan lähtemistä, sillä sitä kautta saisi äänensä kuuluviin.

Mutta ensin pitäisi saada terveys takaisin. Ja siitä kun ei ole takeita, ei kannata suunnitella liiemmin mitään. Toisaalta, jossen tervehdy, kirjoitan hyvin suoran medialausunnon tilanteestani ja teen niin näyttävän marttyyri-itsemurhan, että ehkä se liikuttaa edes yhtä kansanedustajaa tai kunnanvaltuutettua. ;) Valtio vaan tuppaa olemaan sellainen hienoksi säädetty monimutkainen systeemi, että täällä yksittäisen ihmisen kohtalo ei juuri ketään liikuta. Jos en tervehdy, niin sinänsä parempi vaihtoehto on nyhtää kaikki rahat pois ensin Kelasta, sitten siirtyä työvoimatoimiston asiakkaaksi ja lopulta työkyvyttömyyseläkkeelle! Ja mikä parasta valtion takaamaa opintolainaakin on. ;)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, Tahdonvoimaa, hyvistä lahjaideoista! Tänä vuonna ei enää jaksa, mutta ens vuonna taidan kerätä kyseisenlaiset lahjat Kelalle ja eräälle vakuutusyhtiölle. Täytyy varmaan lähettää ne pääkonttoriin, jos viesti menis paremmin perille. Olisko mukaan syytä liittää joulukortti, jossa kiittäis kaikesta? Ja allekirjoittais sen vaikka tyyliin "Ei-niin-valtavan tyytyväinen asiakas"?

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän tuo asiakkaan tyytyväisyysaste tule jo ilmi lahjassa ilman allekirjoitusta.

Anonyymi kirjoitti...

Kannatan myös tuota lahjaa - kela ja koko sosiaalitoimi on omien kokemusta perusteella käsittämätön kokoelma täysin turhia oikeaa tehtäväänsä väisteleleviä pellejä. Anna palaa, saanko maksaa postimaksut? :)