keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Kilahtaneet hermot (Tahdonvoimaa)

Nyt ei TV:kään enää tiedä, itkiskö vai nauraisko... No, kyllä se vielä nauraa!
Kun aikaisemmin valitin, että päänahka haisee talille muuttuneen hermotoiminnan takia, niin ette ikinä arvaa, mikä sen seuraajaksi tuli? Nyt en arvuuttele, vaan haluan kertoa.

Punanäppy, l. ruusufinni.

Jumankeuta mä repesin, kun tajusin, että noi hermojen ympärillä olevat näpyt on todella ruusufinnejä, ja tautihan on perinteisesti ns. keski-ikäisten naisten ihosairaus. Fyssari sanoikin kerran, että hermostoon ilmenee myöhemmin todennäköisesti juuri näitä "vanhusten" vaivoja esim. lähinäkö heikkenee jne. Punanäpyt menee sit samaan sarjaan. Ei onneksi märkiviä nuo meikän jutut, mutta on kuitenkin...

Jossainhan on epäilty, että punanäppy liittyis helicobakteeriin vatsassa mutta siitä ei ole saatu tieteellistä näyttöä. Ja sehän sulkee sit kaiken tässä maailmassa pois mahdottomana. Nim. Katkera ja täysin terve... ;) Mutta hei - ollaas välillä positiivisiakin... Punanäppy/punakka ihohan syntyy laajentuneiden hiusverisuonien takia, joten eikös se ois hyvä merkki, että päähän ja kasvoihin kiertää veri?

Alkaa vituttaa hiljalleen toi jatkuva huuliherpes. Se kuulemma "pesii" tuntohermosoluissa ja aktivoituu sieltä stressin (mikä se on, kenellä???;) aiheuttamana. Niinpä... Kehoni on "hieman" stressaantunut, kun herpes on ollut nyt 10 kk:tta. Välillä menee pois ja tulee sit taas takas. Kai siihen vois pyytää kohta fysiatrilta jonkun kehonsisäisen lääkkeen, koska sekin voi aiheuttaa osan ongelmia... Tosin lääkkeiden syöminen taitais tehdä mun keholle saman, mitä kävis,jos näyttäis Irakissa 12 kk putkeen palvelleelle sotilaalle kenen tahansa ruman ja läskin naisen valokuvaa --> sekoaminen.

Nyt nukkuun, että jaksan mennä valittaan punanäpyistä ja herppeksestä ft:lle. Hän ymmärtänee! ;)

Ps. Aiheesta tekstiäni myös niskavammafoorumilla.

3 kommenttia:

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Ps. Musti - kato vaan peiliin! ;) Kiitos (tästäkin;), sillä punanäppytaipumus kulkee suvussa...

Mutta kyllä me Musti sua silti rakastetaan LIP:in kanssa. Arvaa miksi mm.? Koska sun synnytykset on kestänyt vain joitain tunteja ja sekin suoritusmuoto/kesto periytyy. Että jotain hyvääkin... ;)

Tosin mä en ole enää ollenkaan varma, haluunko saattaa maailmaan tämmösen hermoston omaavia kekaroita. Raukat, muut menee balettiin, yleisurheileen tai pelaa kiekkoa, niin mun lapset hinkkais himassa kaulan syviä koukistajia ja Pilatesta. Muut skidit viedään päivähoitoon, niin mun viedään CST:hen...

Ei.........

Tahdonvoimaa kirjoitti...

HY!

LoisLane kirjoitti...

Joo. Kyllä sitä välillä ihmettelee, että omatkin vanhemmat on ollu tietyllä tapaa melko itsekkäitä, kun on päättänyt (ja joo, olin jopa suunniteltu tapaus) pyöräyttää maailmaan muksuja, vaikka on ihan hyvin tiennyt, että geenit on monin paikoin paskat. Hienoa. :D

Terveystekijöistä ei varmaan tarvii tässä kauheesti enää avautua, kun ne on tiedossa. Mutta tällänenkin asia ku hampaat. Äidillä on ihan valkoset, mutta paskalaatuset (paljon reikiä) hampaat ja sit isällä on laikukkaat (= rumat), mutta pirun vahvat hampaat.

NOH. Neiti Lane sai paskalotossa laikukkaat ja paskalaatuset hampaat, veli sai valkoset ja kestävät. Täähän onki reilua. Yhtään en oo katkera. Perkele.