keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Sjögrenin syndroomasta muutama sananen (Tahdonv oimaa)

Tänään puhuttiin tästäkin, mistä lie tuli mieleen... Naurettiin vaan, että mä, sisko ja äiti saataisiin suoraan kyseinen diagnoosi, jos oireisiin tuijotettaisiin. Meillä on noita KAIKKIA!

Onneksi 2003 otettiin kokovartalomagneetti ja pää + selkäydinpunktiot ja muut, ja nytkin on käyty parin neuron konsultaatiossa, niin ei tartte pelätä turhaan. Mutta koomista on se, että jos haluisin, varmaan saisin tuon diagnoosin. Saiskohan sillä tukia Kelasta? Ja varmaan saisin MS-taudinkin diagnoosin, jos oikein alkais vänkään. Mutta semmosta ei sitten saakaan millään, kuin neuraalikudoksen säikähdystila.

Tossa linkki, jos haluatte lukea kootusti meidän perheen hermo-ongelmista. ;) Aika jännä juttu, että kukaan neurologi ei ole heittänyt tota pöytään, kun yleensähän ne pyrkii jonkun diagnoosin antamaan. 'Prkl, jos neurolle on tultu, niin täältähän ei ilman leimaa ottassa pois pääse'...

http://www.kolumbus.fi/sjogrenin.syndrooma/art/neurolog.htm

2 kommenttia:

LoisLane kirjoitti...

Joo, Sjögren on tuttu ja oon kans todennut pariin otteeseen, että itellä on todella tohon viittaavia oireita. Lääkärit ei oo kyllä ehdotellu. Vissiin ku en ihan oo viiskymppinen vielä ja se on se suurin riskiryhmä. Hmmh.

Pitäiskö oikeesti alkaa ottaa selvää tosta korvattavuudesta? Jos sillä sais vihdoin puristettua korvauksia jostain... olis aika jees.

LoisLane kirjoitti...

Tosin mulla ei oo niinkään noita neurologisia juttuja, vaan oon muualta tutkaillut niitä tavallisimpia oireita.