lauantai 18. lokakuuta 2008

Fysioterapiapalaute -03

Jos ilmenee moisia oireita, hankkikaa retkahdusvamman päälle tajuava fyssari ja kertokaa lekurille, että retkahdusvamma voi tulla myös kaatumisesta, potkusta päähän tai niskaan jne.

Haloo, eikö sillä munkaan ekalla fysiatrilla, jolla kävin maaliskuussa, yhtään leikannut, kun katsoi näitä edellisiä oireita ja vertasi uusiin?

No, se onkin kuulemma työhönsä kyllästynyt juoppo nykyään lekurikaverit kertoi. ;)

Käyntijakso 29.9 - 4.12.03
Lähete:
Usein toistuva repivä päänsärky ja viiltävät kivut kaikkialla vartalossa (kasvot, pää, kädet, jalat). P-särky tuikkii etenkin ohimolle/takaraivolle. Lisäksi oikean korvan punoitus, puutuminen ja lukkoilu sekä 'kitinä'. Silmä+otsa puutuu toisinaan oik. Oikean alaraajan puutuminen/hönttiys, osasyynä epäilee moottoripyörällä ajamista ja siinä tullutta jännitystä. Oikea pahempi.

MRI:ssä todettu vain vähäisiä päätelevypainaumia alarintarangassa ja lievää alarintarangan discusprotruusiota. Oireet pahimmat iltaisin, silloin myös sisäistä tärinää ympäri kehoa. Kaikki paikat 'jumissa'. Oireet alkoivat elo-syyskuussa -03 päänsäryllä. Tutkittu paljon mm. Tays (neurol.).

Käynyt 3 kertaa X.X:llä trigg.inj. auttanut kipuun, vähentää korvien soimista. X.X:llä asentohoidossa osteop. suos. Ei vaikutusta.

Status 29.9.03
- hoikka ja hyväryhtinen
- C2 vas. hypo
- costa 1 oikea erittäin jäykkä
- C-th-hypo ylimeno oik.
- m.sternoc. erittäin jäykät, tärinä välittömästi ylhäällä pidettäessä
- scal. eritt. kireät
- m.pectoralis minor kiristää
- lig. nuchae kiristää takaraivon alueella
- n.radialis oik. yläraajassa antaa voimakkaan vasteen jo 20 ast. loitonnuksesta vartalosta
- th-kierrot ja eteentaivutus todella jäykät

(Toim. Huom! VARSINKIN TÄSTÄ PITÄIS TAJUTA!!)

Tehdään asiakkaan kanssa neuraalikudosliu'utuksia ylä- ja alaraajoihin, rintarangan slumppeja neuraalikudosta liu'uttaen duran alueelta, niska-hartiaseudun mob.+rentoutus + vahvistusharjoitus sternoille. Ryhtiojantaa + niskan asentoharj. stabilisaattorilla.

(Toim. Huom.! Hoito sentään on ollut oikeeseen kudokseen kohdistunutta!)

Käynyt 15 kertaa hoidossa. Oireet poistuneet paitsi oikean korvan oireet ja 'kitinä'. Niskan käsittely, josta costa 1 mob. poistaa välillä oireen hoidon aikana. Jatkaa omatoimista venyttelyä ja vahvistusta. Jatkaa lauluharrastuksen vuoksi kerran kk voice massagessa.

(Toim. Huom! Eihän ne oireet sitten poistunut, mutten vaan tajunnut sitä!)

Ei kommentteja: