perjantai 17. lokakuuta 2008

Paineista

Täähän on ihan kuin autokorjaamolla. Paineet sitä, tätä ja tuota... ;)

Olikohan se niin, mitä fyssari selitti, että paine (sekä poltot, viillot jne) on hermosärkyä/ärsytystä ja siinä vaiheessa, kun paine katoaa ja alkaapi kiristää, niin hermokudos on arpeutumassa.

Paine saattaa just lisääntyä hoidossa ja sitä pitäs hoitaa ihan aluksi vain lääkkeillä ja levolla (tosi varovasti mobilisoiden). Ja arpeutunutta hermokudosta on todella hankala mutta mahdollinen elvyttää. Muistaakseni näin se tais olla!

Voi veljet, kuinka monta kertaa mutkin on turhaan punkteerattu viiden vuoden aikana, kun valittelin aina sitä, että korvat on lukossa ja nupissa vähän painetta! Niinpä niin... Ainakin 6 kertaa. Ja ikinä ei tullut mitään.

Vikan kerran kun punkteerattiin, olin just kaatunut ekan kerran. En siis tiennyt retkahduksesta/tajunnut sitä, vaan aattelin taas poskiontelon tulehdusta! Meinasin pyörtyä sinne korvalekurin penkkiin ja jouduin lähteen suoraan ensiapuun, kun tuli niin huono olo! Siellä valitin huimausta, nielemisongelmaa ja hönöoloa ja sieltähän pisti mut sitten neurolle.

Silloin vielä istuin 4 h Taysin ensiavussa ja venasin neuroa. Kaikkia arvot erinomaiset - tietty. Kotiin vaan! Sitten matkustin porukoiden kyydissä Lahteen ja makasinkin seuraavat 3 vkoa patjalla, kun oli niin hönö olo! Ai kaamea. Ei passaa muistella, kun huono olo tulee oikein.

1 kommentti:

Fedja kirjoitti...

Pitkälle samaa mieltä kuin sinun fyssari, mutta Ei ihan kokonaan noin ole. Voi tietenkin alkuvaiheessa olla, mutta mulla paine jatkuvaa päässä ja olen itse tulkinnut sen arpikudoksesta kalvostossa johtuvaksi. Mutta neuraalikudosperäistä. Jos sinulla on liikaa ärsytystä kalvostosta, esim. kuntoilu mennyt yli tai C0 pettänyt pahasti, koko putki saattaa ärtyä. Lisäksi on olemassa mahdollisuus, että C0 tasolla tulee selkäydin kosketus rangalle, jonka takia noita värinöitä, heikkoutta. Minulla värinöitä ympäri kehoa, kun on paha tulehdus tuolla niskassa ja päässä kalvostossa.