maanantai 13. lokakuuta 2008

Ihana fyssari

Menin tänään käymään lekurilla ja hän oli myöhässä 15 min. Onneksi! ;)

Sillä aikaa fyssari sitten pisti CO:n paikoilleen. Sehän se oli. On se kyllä pirun herkkä nivel, ei voi muuta sanoa. Veti koko pään, niskan, leuan jumiin. No, mobilisoitiin se paikoilleen 10 minuutissa ja jossei auta, niin keskiviikkona uudelleen.

Lääkärin kanssa puhuttiin 20 min. whiplash-asioista. Kun se pääsee vauhtiin, ei siitä meinaa tulla loppua. Se vaan jatkuu, jatkuu ja jatkuu...

Mielenkiintoisia juttuja. Kysyin hänen mielipidettään yhdestä oppikirjasta, missä väitettiin, että whiplashin tunnistaa verikokeesta. Piti ihan soopana.

Samoin tarkasteltiin yhden saksalaisen neurokirurgin sivustoa, jossa hän tuki kaularankapotilaiden koko ylärangan metallilla ja 85 prosenttia sai hänen mukaansa tästä avun. Hm. Mutta huom! Vain hänen suorittamillaan leikkauksilla. ;)

Lopputulos: Siinä vaiheessa, kun jollain tutkimuksella pystytään luotettavasti osoittamaan whiplash-vammamekanismin aiheuttamat mikrovauriot hermostossa, on muuten vakuutusyhtiöt kusessa. Nuorien ihmisten koko elämän mittaista hoitoa ja kuntoutusta kun ei kukaan haluaisi maksaa. ;)

Traagista!

Ei kommentteja: