maanantai 12. tammikuuta 2009

Iloinen aamu (Tahdonvoimaa)

Eikös sen niminen tv-ohjelma ollut joskus? Vai oliko se ihana aamu? No, oli tai ei, niin sellaista meikäläisellä ole ollut pitkään aikaan. ;)

Tänään heräsin totutusti kroppa tuhannen jumissa. Ihmettelinkin yöllä, kun oli niin kovin tukala olla ja tätähän se tiesi. Ei millään pystynyt nukkuun, kun vagus-hermo vittuili koko yön: Kuristi kurkkua, palan tunne ja rintalasta jumissa. Tuttu juttu, lähtee pois kyllä CST:llä mutta aina tulee jotain tilalle. ;)

Ei auta itku markkinoilla, mummo sanois. Ylös vaan ja riisipuurolle. Äippä toi tullessaan sitä viime TO ja nyt on sekin loppu. Sitten askel vessaan mars, limenvihreät treeninauhat käteen ota, ja ojentajat hinkkaa. Tehty. Mitäs sit?

Jos vähän pörräis Facebookissa ja sit alkais tehdä yhtä työjuttua, joka viime viikolla jäi kesken. Hittooks täs saikkua pyytämään, kun Kela hylkää ne hakemukset kuitenkin.

Päähäni pompsahtaa mielikuva aktiivisesta, iloisesta ehtymättömästä idealähteestä ja nuoresta yrittäjästä, joka olin vielä helmikuussa 08. Nyt peilistä tuijottaa systeemiin kyrpiintynyt, 10 kg:a laihtunut, hyvät ojentajat omaava tasapainon menettänyt keskivertojeestyyppi, joka on kaikkea muuta kuin aktiivinen - ainakaan päivätyön saralla.

Vastahakoisesti täytän opintotuki ja -lainahakemuksen ja mietin, että tässä sitä sairastetaan jo toisen kerran Kelan opintotuella, kun 03 sanottiin, että niskavamman takia ei sairauspäivärahaa saa ollenkaan, vaan nosta opintotukea/lainaa, vaikkei opinnot edistykkään. Niin, ja maksa ne takas 15 %:n korolla sit joskus...

Edelleen siis maksan Kelalle päin niitä ensimmäisen sairasvuoden -03 opintotukien takaisin perintöjä 100e/kk ja jäljellä ois ainakin tonni. On meillä hieno tukijärjestelmä. Tukee tehokkaasti taloudelliseen ahdinkoon ja vitutukseen joutumista sekä pakottaa ihmiset sairastamaan väärillä tukimuodoilla. ;)

Vaikka opiskelijalla olis mimmonen vamma opiskeluaikanansa, niin todellisuudessa hänen on TODELLA vaikea, tai oikeammin lähes mahdoton, saada sairauspäivärahaa, kun Kelasta todella käsketään sairastamaan opintotuella ja nostamaan ensin opintolaina, jos siihen on mahdollisuus. Kattellaan sen jälkeen...

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minkälainen sänky teillä muuten on? Entä onko kämpässä tai talossa kosteusvaurioita? Onko niitä mitattu?

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Joo, kyllä perusasiat on ihan kunnossa, sängyt sun muut. Ja kämppäkin on tsekattu. Nämä tuli kaikki kaupan päälle kaatumisen jälkeen ja kuuluvat ihan tuohon whiplashin hermo-oireistoon mutta kiristykset tuntuu olevan niitä mystisimpiä juttuja. No, onkoon sitten vaikka empatiaa, että meille naisillekin on ilmestynyt aamujäykkyyttä... ;)

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Ja toki yliliikkuva rank on yksi syy mutta sitä yritetään parhaan mukaan jäykentää syviä lihaksia hinkkaamalla. Mutta ei passaa valittaa, kun vikat 5 vuotta rankaa on vaan kiristänyt. Että ihan hyvä, jos nyt se välillä on jotainn muutakin kuin sementtiä...