perjantai 16. tammikuuta 2009

Kuntoutustutkimusyksikön lekuri (Fedja)

Nyt on sitten käyty lekurilla. Saa nähdä minkälainen lausunto tulee. Vähän höntti olo oli kyllä. Kun oikeastaan toinen ei tajua yhtään mitään tästä vammasta ja teki jonkunlaista ristikuulustelua H.Huhmaren lausunnon perusteella, että vieläkö on näitä ja näitä oireita ja minkälaisia... Minä tunnin nukkuneena vastailin.

Kysyin, että ymmärtääkö hän Tampereen fysiatrin lausunnosta mitään. Sanoi ymmärtävänsä. Sen verran ymmärsi, että fysiatri on samoilla linjoilla Käpylän neurologin kanssa. Se on jotain. Käytännössä ei taida ymmärtää ollenkaan.

Lopussa testasin hänen ymmärrystään uudestaan. Fysiatrin lausunnon 2 olennaisinta lausetta: Yläraajaneurodynamiikka on vahvasti häiriintynyt. Molemmin puolin hermorunkojen liukuminen rajoittuu vahvasti (ULTT1-3+++). Kysyin tietääkö hän mitä tarkoitaa ULTT1-3+++? Ei tiennyt. Ei ymmärtänyt myöskään mitä koko lause tarkoittaa. Se siitä. Miten voi ymmärtää, jos ei kerran tiedä ja ymmärrä. Ei mitenkään.

Hän haluaa vastaisuudessa laittaa minut neurologille, koska kokee, että hänen osaamistasonsa ei riitä. Sovittiin, että kokeillaan toista neurologia. Tämä lekuri aikoo alustaa mun tapauksen neurologille. Sanoin, että onko niitä sellaisia neurologeja tässä talossa, jotka pystyisivät edes kuuntelemaan. Sanoin myös, että minun ei ole mitään järkeä mennä sellaiselle neurologille, joka diagnosoi minulle tension neck:n. Sovittiin, että hän keskustelee neurologin kanssa. Mikäli neurologilta liikenisi ymmärrystä ja kiinnostusta tähän vammaan, niin sitten sille. Muuten sanoin, että haluan pysyä hänen potilaanaan. Ja asiantuntemus haetaan sitten yksityiseltä neurologilta ja fysiatrilta.

Keskusteltiin myös taas siitä, että vammaa ei ymmärretä sairaalassa. Hän ei oikein kunnolla tiedä olisiko lojaali omille neurologeille vai luottaisiko Käpylän ammattitaitoon. Paras anti lääkärin suusta oli, että pitää keskustella heidän siellä, että joku ottaisi hommaksi tutustua tähän vammaan. Oho, joku on keikahtanut vähän eteenpäin ja olen omalta osaltani ollut vaikuttamassa siihen, kun en ole suostunut OYS:n diagnooseihin, vaan hakenut lausunnot niiltä, jotka vammasta jotain ymmärtävät.

Tunti siis pallossa ja tietenkin olo pirteä. Ei väsytä tippaakaan. Tätä rataa jatkuisi, jos vaan jatkaisi, mutta taidan yrittää nollausta joka tapauksessa.

Ei kommentteja: