perjantai 16. tammikuuta 2009

Yö on ystäväni (Fedja)

Ystävystyn yön kanssa. Yö, olet ystäväni. Miksi yöllä pitäisi nukkua? Voinhan alkaa nukkumaan myös päivisin. Mikä helpotus. Kunhan nukkuu. Sama milloin ja kuinka pitkään.Vincin väitetään nukkuneen vartin joka neljäs tunti. Noin se kuulemma olisi tehokkainta, sanoi fyysikko-ystäväni. Joo. Olla tehokas. Onkohan se päämääristä jaloin ja suurin itselle tällä hetkellä? Tehokas, päämäärätietoinen...aktiivinen, ajassa kiinni, ajan hermolla, ajassa mukana, pysyä työkuviossa mukana, olla kärryillä, pysyä kärryillä, ei saa puota kärryiltä, pitää yrittää pysyä. Putosin jo hei, aikoja sitten :->....Lehdetkin on lukematta kolmelta vuodelta vähintään. Kun tarpeeki kauan oli lukematta, tajusi, että ihan hyvillä mielin voisi aloittaa lukemaan vuoden takaisia lehtiä tämän päivän lehtien sijaan.

"Joillekin riittää muita vähempi uni. Tunnetuin esimerkki lienee muutaman tunnin yössä nukkunut Napoleon. Leonardo da Vinci nukkui 15 minuuttia joka neljäs tunti. Arvo Ylppö ei hänkään liikoja nukkunut satavuotisen elämänsä aikana; jo opiskeluaikoinaan hän tuli varsin hyvin toimeen viiden tunnin yöunilla. " Tästä linkkiin

"Yoshirō NakaMats on myös erikoinen henkilö. Nukkuu alle 4 tuntia vuorokaudessa ja syö vain kerran päivässä. Onko tietoa että onko hänellä joku sairaus? Miten voi olla mahdollista että ihminen nukkuu vain neljä tuntia ja syö kerran päivässä ja kuitenkin on ruumiillisesti ja varsinkin henkisesti kykenevä kaikkeen mihin normaali ihminen?
Onko totta että on ihmisiä jotka eivät nuku ollenkaan? Eikö kaikki eläimet nuku?
Eiköhän vain ihminen voi olla suuri tiedemies tai taiteilija /...
.../Yoshirõ NakaMats on varmasti erikoinen mutta ei ainutlaatuinen. Monista kuuluisista henkilöistä on kerrottu, että he ovat selvinneet hyvin lyhyellä unella. Seuraavalta sivulta löytyy esimerkkejä:Klikkaa tästä

Sivuston mukaan esim. Florence Nightingale, Michelangelo, Napoleon ja Thomas Edison ovat selvinneet neljän tunnin
yöunella. Sivuston tietoihin voisi lisätä, että Ruotsin kuningatar Kristiina (1626–1689) kertoi muistelmissaan, että hänen tarvitsi nukkua vain 3 tuntia."

"Hän nukkui päivisin ja ajeli öisin loisteliailla vaunuilla linnojensa ympäristössä" Ludvig II

Aamulla on lekuri 8:15. Herätys olisi 6.30. Tässä on sellainen 3h aikaa "rentoutua".

Kirjoitin itselle lekuria varten muistilapun, jonka aion hänelle kuitenkin ojentaa. Siitä tuli 3 sivua pitkä. Tarkoitus oli yhden sivun mittainen tehdä.

Kesti 5 tuntia ladata akkuja ja helpottaa kiristystä, että pystyi keskittymään dokun tekoon. Siinä meni sitten puolitoista tuntia. Ja tässä palkka seisoo taas. Aina ja taas, ja sama, ja aina. Niin kova puristus päähän, ettei kertakaikkiaan voi nukkua. Jotakin osasin odottaa, mutta hiukka pettymys näin kova slaagi oli.

Ei kommentteja: