Nyt kun vihdoin ja viimein olen tajunnut kuinka pahasti tuo yläniska-pääosasto mättää ( ja sitä myötä koko kroppa), ja että hirveä jatkuva kiristys/puristus/paine kallon sisällä ei ole normaalia, niin ajattelin tsekata vanhoista sairaskertomuksista, että onko minulla minkälaisia tuloksia niskan manuaalisesta tutkimuksista. Ensin kuitenkin eksyin psykiatrien lausuntoihin.
Ensinhän menin keväällä -97 yliopiston neuvontapsykologille, koska en tajunnut muuta kuin, että olo on hirveä, kauhea paine päässä ja itkeskelin jatkuvasti. 20krt siellä ja sitten psykiatrille. Näistä lausunnoista löytyykin sitten jättekivaa.
04/1998: "toimintakyvyttömyyttä/keskittymiskyvyttömyyttä", "selvästi itkuinen ja mieliala matalalla", "Ei ole kyennyt opiskelemaan syksystä lähtien. " (en kyllä kyennyt keväästä lähtien) , " jos tentit menevät läpi, saa niistä ykkösen tai vastaavan", "itsetunto matalalla" (tämä havainto oli kyllä ihan oikea)
dg keskivaikea masennus
02/2001: "Tutkittava kuvaa haittaavimpina niskan, kasvojen vasemman puolen ja leuan kipuja sekä korvien soimista. Ahdistuksen kokee lievittyneen ja toimintakyvyn psyykkisessä mielessä parantuneen. Kuitenkin toistuvasti kipujen vuoksi ajautuu masentuneeseen tunnelmaan, menettää ennen kaikkea vapaa-aikanaan toimintakykyään (Höh? Tietenkin, jos kaikki voimansa laittaa siihen, että jaksaa olla töissä) ja olo pahimmillaan lähes sietämätöntä.
Pyykkinen status: "muistilappu mukana ja kertaa sairaushistoriaa ja vaivoja yksityiskohtaisen tarkasti...Toistelee tällöin tiiviisti fyysisiä oireita, kuvaa myös jaksamattomuutta, ahidstuneistuutta...".(Kai tajusin paremmin jollakin tasolla, että jotakin muutakin on pielessä kuin psyyke tai psyyke sen jonkun seurausta, joten yritin voimakkaasti tuoda esille fyysistä oireistoa, jotta hän lääkärinä voisi hoksata mistä voi johtuaa. Ja ilmeisesti tässä vaiheessa olen jo ollut sen verran tolpillaan, että olen tajunnut kuvata oireistoa. Paineen sanoin jo ekalla kerralla, mutta ei näytä olevan kirjattu)
"Toiseen haastatteluun selvästi iloisempana. Esittää kritiikkiä esittämieni näkökantoja kohtaan...sivutessamme lyhyesti ihmisen vaikeutta sietää epävarmuutta, tutkittava käy hetkeksi ilmeeltään alakuloiseksi, mutta reipastuu jälleen"
dg Ahdistus- ja masennustila
02/2002: "ahdistus- ja jännitysoireensa ovat selvästi, mutta nyt hän oireilee LÄHINNÄ RUUMIIN KAUTTA eli hänellä on erilaisia lihastuntemuksia lihasten kireyden muodossa yms.", "opiskelukyky selvästi parantunut", "kokee ruumiillisen oireilunsa erittäin rasittavana", "Hän ei kykene mm. harrastamaan sulkapalloa tai muuta vastaavaa, koska lihasoireet estävät. Hän saa myös voimakkaita pahoinvointikohtauksia harjoitusten jälkeen."
"Hänellä on selvästi ruumiin tasolla olevia oireita mm. tuntemuksia kaulan lihasten kireydessä. Omat jalkansa kokee lievästi puutuneiksi polveen saakka yms. Lisäksi hänellä on päänsärkyä ja valonarkuutta silmissä. Katsoisin oireet lähinnä dissosiatiivisiksi tällä hetkellä."
(Hohhotihoijakkaa!)
dg keskivaikea masennus
----------------------------------------------------
Eli asiat voi kääntää ihan miksi ne haluaa. Kun katsantokanta ja näkemys on tietynlainen, melkein kaikki asiat ovat todisteita oman näkemyksen puolesta, jos ei löydy itsekriittisyyttä == KEHÄPÄÄTELMÄ.
En väitä, että mitään psyykkistä rakenneheikkoutta ei olisi ollut, mutta että vääntää rajujen fyysisten oireitten olemassaolo pelkäksi dissosiaatioksi #### Ei ummara
Hyvät retkut. Pyytäkää itsellenne kaikki epikriisit lääkäreillä käynneistänne ja fysioterapiapalautteet. Lukekaa ajatuksen kanssa tekstit läpi ja korjatkaa mikäli siellä on epäjohdonmukaisuuksia. Ja älkää suostuko moiseen, mitä esim. minusta on yllä kirjoitettu. Jos ette saa korjausta epikriisiin, pyytäkää saada kirjatuksi oma mielipiteenne sellaisena kuin haluatte. Ja pyytäkää fysioterapialähetejaksoista lausunto.
Seuraavaksi tilaan paperit perusterveydenhuollosta ja fysioterapeuttien lausunnot -98 - 00.
Kehäpäätelmiä - seuraavassa jaksossa fysioterapialausuntojen, yliopistosairaalan fysiatrien ja yksityisen fysiatrin lausuntojen vertailua niskan liikkuvuustutkimuksien osalta.
torstai 20. marraskuuta 2008
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti