sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Peukalottomat hanskat (Fedja)

Kävelyltä tulin juuri. Ulkosalla on tosi kaunista. Pikku joulukuusia maa täynnä.

Hanskoista. Miksi kukaan ei myy hanskoja ilman peukaloita. Retkulla kun lämpöpatteri ei oikein toimi, niin sormet ja varpaat jäätyvät jo sisällä. Varpaat ainakin välillä. No, ulkona joka tapauksessa jäätyvät molemmat. Varpaat minulla jäätyivät jo 0-asteen tienoilla muutama viikko sitten. Turposivat ja menivät punaisiksi kipeiksi mölliköiksi oikeasta jalasta. Ulkoillessa retkuvammaisena talvella harvoin tekee muuta kuin siirtyy eteenpäin, joten peukalo on turha. Mikäli kaikki sormet ja peukalo olisivat samassa kopissa, niin niiden synergialämpö olisi optimi. Jos kaikki sormet ja peukalo ovat hanskassa, jossa peukalo sojottaa tyhjilleen, kylmäenergiaa saapuu tyhjää peukaloa pitkin.

Tosin tänään ennen lenkkiä vein talipallon puuhun lähistölle, kun harakkaa kävi aamulla sitä jo parvekkeella muovien läpi nokkimassa.

-4 astetta lämmintä ja minulla jäätyy ulkona varpaat ja kädet. Talvivarustus on melkein maksimi. Villapaita, untuvatakki, villahousut, college-housut, lämpöhousut, lämpösukat, talvikengät, kauluri, Ear-bag korvanlämmittimet, hattu, villakaulahuivi. Kuis tässä loppu talvi pärjätään? Onneksi on vinkkelit l. huopatossut, jotka olen huomannut erittäin tarpeelliseksi varpaitten jäätymisen estämiseksi kovemmalla pakkasella >-5 astetta. Vinkkelit olivat arvokkaat, mutta ilman niitä, en talvea pääse läpi. Ilmastomuutos taitaa muuten tulla apuun tässä asiassa, mikäli on totta. Untuvatakki oli kanssa huiman kallis, 270e (ovh 400). Ostin sen silloin, kun oli vielä "tuloja". Enkä ole katunut päiväkään. Kevyt ja lämmin. Lämmin. Lämmin. Lämmin. Ja kevyt puolipitkäksi takiksi. Kun tuota niskaa ja rintarankaa ei saa painaa ja puristaa mikään.

Ei kommentteja: