maanantai 17. marraskuuta 2008

Tattaripirtelö (Fedja)

Pirteän tattaripirtelön ohje (saattaa onnistua kaurallakin)

1dl tattarihiutaleita
2.5dl nestettä (vesi, maito, soijamaito, kauramaito, riisimaito)
- liota n.1-2h
lisää marjoja 1-2dl
puolikas sopivan kypsä avokado
maa-artisokkajauhetta 1tl
nokkoshilettä 1-2tl
(sokeria)
- muusaa sauvasekoittimella pirtelöksi

Tuossa yläpuolella ohjeessa on saatu upotettua terveellisiä juttuja makuun, niin ettei sitä huomaa, nimittäin
Avokado: Yllättävästi parantaa pirtelön makua, vaikka pelkiltään ei maistu kovin hyviltä. Passaa myös tosi hyvin tuoreitten vihannesraasteitten kanssa. Hyviä, hyviä rasvahappoja!
Maa-artisokkajauhe: Maa-artisokkajauheen sisältämät frukto-oligosakkaridit aktivoivat hyvien suolistobakteerien kasvua, lukee purkissa. Tällä voi makeuttaa juomaa, jos ei halua sokeria käyttää.
Nokkoshilekään ei maistu kummemmin.
Puolukkaa uppoaa helposti muiden marjojen sekaan.

Eli siittä vaan suomalaisia jääräpäitä huijaamaan.

Ei kommentteja: