perjantai 21. marraskuuta 2008

Uusi fyssari testattu (Fedja)

Uusi fyssari testattu. Ei paha. Tajusi ongelman, yhdistelmän retkahdusvamma + aivovamma.

Matka aamulla: ensin 200m bussipysäkille, sitten 300m kauppaan, josta 200m fyssarille. Kun pääsin hoitokeskukseen, olin ihan kuollut ja täysin jumissa. Aivan kuin olisin tehnyt hirveän urotyön.

Fyssari tajusi melko pian, että ongelma on lähes täysin neuraalikudosongelma. Lihakset ei mulla tullu kanittavan missään. Jalka menee sujuvasti pakaraan. Hartiat hänen mukaansa loistavassa kunnossa. On jo paljon, että fyssari tajuaa sen, etten pysty hirveän voimakkaan neuraalikudoskireyden takia istumaan, enkä seisomaan. Rangasta hän ei löytänyt juuri mitään ongelmaa. Lantiota ei erikseen tutkinut. Rintarangan rotaatiota ja niskan liikkeitä ei tutkinut, vaikka olin aikonut pyytää tekemään kokonaiskartoituksen. Unohtui.

Miten voi olla, että lihakset eivät ole jumissa ja neuraalikudos sen sijaan aivan jakissa. Minusta tuo on käsittämätöntä. Hermot ja lihakset kun minun mielestä pelaavat yhteen. Lopuksi kraniosakraalitekniikalla aukaisi kallonpohjaan ja tunsi piukat kalvot ja vedot + sanoi, että melko elämä siellä niskassa alkoi. Tuo on jo paljon hoitajalta. Se on hieno tunne, kun siinä hoitopöydällä kallonpohjan löystyessä alkaa rintaranka ja lantio löystyä.

Mulla tuo jakittaminen on niin herkkää, että kun siinä fysioterapeutin kanssa juttelen, niin alkaa kroppaan tulla lihaskouristuksia, pieniä. Hoidon jälkeen olin ihan tirrissä, siis väsynyt. En meinannu jaksaa nousta ollenkaan. Viime yönä tuli taas 4h ja kun nyt kallonpohjan käsittely laski viritystasoa, niin meinas katketa. Hoidon jälkeen tuli myös kouristelu, eli tuli lievä kouristuksen omainen jännitys joka paikkaan. Hoidon jälkeen menin aulaan istumaan ja rauhoittelemaan tilannetta. Annoin siinä itselleni silmät kiinni vähän rahoittavaa kallokosketusta 15-20 min ja tilanne alkoi rauhoittumaan, niin että saatoin lähtä takaisin.



Olo oli hoidon jälkeen kyllä huomattavasti helpompi kuin ennen sinne menoa. Mutta sitten. Olin aikonut mennä konsultaatiokerran jälkeen täyttämään Elokuun pesuainepullot Juuttiputiikkiin. Aikoin ostaa kuljetuskärryt, että saan ne roudattua kotia. Laukkutaloon siis ja 40 e kärryistä, jotka osoittautuivat täysin paskaksi. Suorastaan imivät maahan kiinni. Palasin pesuaineitten täytön jälkeen Laukkutaloon ja sanoin, että nää kärryt on täysin paskat. Voiko näihin vaihtaa renkaat tai voinko vaihtaa tuohon ruokaostoskärrytyyppiseen. Ei onnistunut.
Nyt olisi sitten myytävänä yhdet paskat kärryt.

Siihen tärinään ja kärryjen kiskomiseen meni suurin osa hoidon vaikutuksesta. Jumissa etenkin pää, tosi jumissa. Nyt alan lepäämään, josko silti jotain olisi pelastettavissa.

Taas muuten yksi juttu fyssarilla Whiplasheistä. murrosikäinen oli pudonnut hevosen selästä. Tullut transversum + alarialigamanetti repeämiä. Kuulemma pidetään OYS:ssa oireistoa murrosiän ja ties minkä syynä. Aivan sairasta. Aivan sairasta.

Minusta tämä Whiplash:ien kohtelu on niin sairasta, että vaikka paranisin, niin tunnen silti, että minun on tehtävä asian eteen jotain.

Ei kommentteja: