tiistai 18. marraskuuta 2008

Yläniskan ligamenttivauriot (Fedja)

Tahdonvoimaa. Onko sinulla tietoa, että ovatko saaneet Whiplasheja kuntouttavat kuntoutettua myös sellaisia henkilöitä, joilla on Transversum-, Alaria- ja apics ligamenttien vaurioita. Noiden merkitys pään liikuttelussa on huomattavasti tärkeämpi kuin alempana kaularangassa. Tranversum menee densin edestä ja kiinnittyy C1:seen. Alariat menee densin ylänokan yli ja kiinnittyvät C0:aan. Apics on densin vastakkaisella puolella ja muistaakseni kiinnittyy C0:aan.

Korjasin vähän tekstiä. Eli kiinnostaisi yleisesti kuulla semmoisista henkilöistä, jotka pärjäilevät yläniskan ligamenttivaurioiden tai poikkimenojen kanssa jotenkuten tai ok.

On tutuissa vain sellaisia, että ed. mainitut vauriot melkoisesti hidastaa toiminta- ja työkykyä.

2 kommenttia:

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Mielikuva on, että kaikkee on mahtunut joukkoon mutta se on muistelo! Kantsii kysyä? Noi taitaa olla niin yksilöllisiä vaikutukset. Just lekuri puhui jostain, jolla oli revennyt ihan kunnolla jotain muttei ollut muita oireita kuin että pikkusen huimas! Ja sit on just näitä meikäläisiä, joilla on ns. puhdas yläniska ja minimaaliset löydökset muutenkin ja helvetilliset oireet... ;)

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Ja juttelin muuten itse yhden naisen kanssa, jolta oli murtunut densin tappi (auts!) ja se on työelämässä tällä hektellä. Hänet kuntoutettiin Ortonilla, vielä 3 vuotta onnettomuuden jälkeen vasta aloitettiin. Törkeää...

Hyvät yöt! Tää tyttö painuu nukkumaan ja ootta huomista innolla!