Tapaus, joka voitti 11 vuoden jälkeen. Joutui vaihtamaan lakimiestä muutaman kerran.
Kun etsi uusia lakimiehiä, pari lakimiestä oli sanonut heti, ettet voi voittaa jutussasi. Jotkut olivat olleet vakuutusyhtiön juttujen lakimiehinä. Sellaisia ei ottanut ollenkaan.
Hänen kokemuksiaan.
Juristin pitää ymmärtää valitusprosessi: mihin lautakuntaan kannattaa valittaa, mihin ei.
Hänellä oli 5 eri valitusprosessia yhtä aikaa päällä ja se johtui siitä, että juristi(t) ei ymmärtänyt valitusketjua. Tapaturmalautakuntaan, liikennevahinkolautakuntaan, valitus kielteisestä eläkepäätöksestä eläkevakuutuslautakuntaan, Kelan kielteinen päätös muistaakseni tarkastuslautakuntaan. Ja sitten siviilioikeuteen. Yritäppä siinä sitten kuntoutua samalla.
Kun saa kielteisen päätöksen lautakunnasta, valitetaan vakuutusoikeuteen, jossa potilas ei saa suullista käsittelyä kovin hevillä. Päätökset tehdään papereiden perusteella.
Vamman saaneella näyttötaakka siitä, että oireet ovat vamman seurausta.
Oikeusturvavakuutus on voimassa siviilioikeudessa, mutta häneltä saamieni tietojen mukaan ei noissa muissa valitusprosesseissa. Siviilioikeudessa vammautunut saa suullisen käsittelyn, jolloin hoitavat lääkärit voivat olla todistamassa suullisesti. Ratkaisevaa vammautuneen oikeusturvan kannalta.
Korkein oikeus teki ennakkopäätöksen 2005, jossa kuntoutuksen alla olevat asiat pitää valittaa vakuutusoikeuteen. Ansionmenetykset, sairaanhoito yms siviilioikeuteen. Mikä on kuntoutusta, mikä sairaanhoitoa? Vakuutusoikeudessa hänen prosessinsa oli n.3vuotta, kun käsittelyaika pitäisi olla 1 v. Lopulta vakuutusyhtiö on tietääkseni suostunut korvaamaan myös kuntoutukseen liittyvät kustannukset.
Etelästä tiedän yhden pätevän juristin, joka on hoitanut aivovammaisten ja myös Whiplash + aivovamman saaneitten juttua. Tietääkseni hänellä on tällä hetkellä juttuja ruuhkaksi asti.
Tällä hetkellä samainen lääkäri voi olla hoitavalla taholla, vakuutusyhtiössä korvauspäätösten tekijänä ja myös TEO:lla lausuntojen antajana.
Jos on kiinnostusta, voin kysyä, että voitteko te konsultoida häntä.
perjantai 7. marraskuuta 2008
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti