perjantai 7. marraskuuta 2008

Se on loppu ny (Fedja)

Tää tätsy päätti, että nyt loppui karsea kohtelu yliopistosairaalan lääkäreitten taholta. En vaan enää suostu siihen.

Soitin potilasasiamiehelle kysyäkseni kenelle neurologin muistutus osoitetaan (kuka on neurologin esimies). Aloin sitten kertomaan kaikkia muitakin kokemuksiani sairaalasta. Hän kehotti valittamaan astetta ylemmäksi eli neurologin esimiehen esimiehelle, joka on kuntoutuksen tulosyksikön ylilääkäri. Nykyinen ylilääkäri saattuu olemaan fysiatrin pkl:n ylilääkäri. Kun kerroin minkälaista oli olla fys. pkl ylilääkärin vastaanotolla, potilas-asiamies kehotti valittamaan vielä ylemmälle portaalle, koska ongelmat koskee ainakin kolmea pkl:ää

Eli nyt valitus menee sellaiselle ylilääkärille, joka on kaikkien edellisten esimiesten esimies ja sairaanhoitopiirin johtajan jälkeen seuraava valtaportaassa. Päätin, että teen valituksen rauhassa pikkuhiljaa. Käytän siihen aikaa ja en ota stressiä. Minulla oli melkoinen stressi siitä aiemmin, kun ajattelin, että minun pitää tehdä se lokakuussa, koska hoitosuhteen yliopistosairaalaan on kokonaan katkolla. En saanut edes aloitettua. Nyt teen siitä hyvän ja käytän vaikka 3 kuukautta, että voin kuntoilla samalla normaalisti. Mihinkäs tässä on kiire.

Tammikuussa loppuu kuntoutustuki ja sitä varten käyn nyt yksityisellä fysiatrilla. Aion mennä kuitenkin kuntoutustutkimusyksikköön lääkärille (Ortopedi) fysiatrin käynnin jälkeen ja sieltä he saavat tehdä B-lausunnon. Tämän lääkärin hoidossa olin Käpylän jälkeen ja hänen kanssaan tulee toimeen, koska hän kertoo rehellisesti miten pihalla on. Viime puhelussa sanoi, että tällä hetkellä hän ei tiedä uskooko hän Käpylän lausuntoja vai OYS:n lausuntoja, kun oireet voivat tulla molemmista l. psyykeestä, kuten OYS uskoo tai Whiplash+aivovammasta, kuten Käpylä uskoo. Kun menen ortopedin vastaanotolle, kysyn häneltä, että voiko hän tehdä B-lausunnon Käpylän ja Ortonin lausuntojen perusteella. Jos ei voi, niin sitten pyydän lausunnon fysiatrilta.

fys. pkl ylilääkärin vastaanotto:
- 2006 kolarin jälkeen en pystynyt seisomaan ja istumaan, kun autonominen hermosto aktivoitui lähes heti, kiristys oli ihan kaamea. Heti vastaanoton jälkeen olin Käpylän fysiatrin E.Ahoniemen kanssa puhelimessa oireistostani ja EA sanoi, että tosi tutun kuuloisia oireita, pyydä lähete selkäydinvammapkl:lle ja sitten konsultaatio hänelle. Lampsin takaisin sisälle. Sanoin, että mikä ihme tässä mättää. Minusta te pidätte minua psyykkisenä potilaan. Fysiatri siihen, että joo "Meidän mielestä sinä olet täysin työkykyinen". Ja kun pyysin konsultaatiota EA:lle. Siihen meinasi, että "sinulla ei ole selkäydinvammaa". "Mene näyttämään itseäsi EA:lle, et saa sinne lähetettä", "Mene näyttämään. Minä olen istunut EA:n kanssa (en muista missä). Hän on samaa mieltä kanssani". "Mene näyttämään itseäsi sinne omin kustannuksin. Sinulla ei ole selkäydinvammaa. " Ja se ettei minulla ole selkäydinvammaa tuli hänen mielestään todistetuksi sillä miten hyvin liikuin odotustilassa, kun hän tuli hakemaan vastaanotolle. Myös toimintakyky- ja työkyky todistettiin samalla näkymällä. No, menin sitten EA:lle näyttämään itseäni ja hänen mielestään minulla on selkäytimen venähdysvamman oireet. Yritin saada 4-5 krt fys pkl ylilääkärille soittoajan, että voin kysyä perusteita hänen sanomisilleen. Ei soittanut koskaan. Onneksi sain epikriisin valheista tehtyä valituksen yliopistosairaalaan, mutta sekin jäi laittamatta eteenpäin sen jälkeen kun lääkäri kieltäytyi tekemästä korjauksia. Hän sen sijaan liitti korjausvaatimuspaperit minun epikriisieni joukkoon (Onkohan tuo edes laillista?) -

Tämä heppuliini päättää nyt ylimpänä pamppuna kuntoutukseen liittyvistä asioista. Mahtavaa!!! Eikö? Aina kun näen hänet jossakin, tuijotan häntä pitkään ja hartaasti koko ajan terävällä katseella ja syyttäen. Ja olen muka aistivani, että häntä nolottaa. Ei uskalla katsoakaan minuun päin. Tosin en tiedä tunteeko minut näöltä :>.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Se on oikein hyvä, että valitus menee riittävän korkealle taholle! Toivottavasti osuu ja UPPOAA! Ton ortopedin suhteen sitten taas kuulostaa vähän turhalta, eihän noista oireista vois olla kun osa psyykeen liittyviä. Eihän esim. kuuman/kylmän tunteen vaihtelut tuu psyykestä?!?