maanantai 10. marraskuuta 2008

Hämärää (Fedja)

Eilen kun lopulta siten aloin taas hoitamaan itseäni, illalla, kaikki meni hyvin jonkun aikaa. Olo helpotti ja keveni, kun kiristykset vähenivät. Lopulta kalvo alkoi löysätä jo päässäkin sen verran, että nenästä alkaa kulkua sellainen kalvon rapse. Rapsetta kuuluu koko ajan kallon sisältä, mutta sitten kun ollaan hyvässä jamassa, se alkaa kuulua nenästä, niin, että ulkopuolinenkin kuulee sen. Samalla alkoi väsyttää.

Mamma soitti ja oli energiaa täynnä. Meinasi, että laitetaan kuntoon nyt sinun eläkejuttusi. Minun tulevaisuuden eläkekertymä lasketaan yliopiston palkan mukaan, jossa olin töissä 1v 2kk opintovapaalla ennen vakityöpaikkaan palaamista. Kun palasin takaisin vakinaiselle, olin sen verran huonossa kunnossa, että tajusin 8-tuntisen työpäivän olevan utopiaa. Kuukauden sairasloman päätteksi hain aktiivisena mimminä työkokeilua. Enkä pystynyt siihenkään ja jäin sairaslomalle. Sairasloma-ajan päätteksi alkoi kuntoutustuki, joka on määräaikaiseläke. Tämän summa määräytyi työkokeilutapahtumapäätöksen mukaan. Työkokeilun liittyvä tuki l. minun määräaikaiseläkkeen kokoinen summa maksettiin työnantajalle ja minä sain täyttä palkkaa. Määräaikaiseläkkeen summan tulevan ajan eläke lasketaan opintovapaa-ajan työnantajan mukaan, koska se oli työnantajani 6kk:sta 5kk ennen työkokeilun hakua. Silloin minulla oli 1000 e pienempi palkka kuin vakityönantajalla, jossa olin ollut 3.5 ennen opintovapaata. Eli tässä nyt saatetaan kärsiä koko elämä siitä, että olin itse liian aktiivinen työkokeilutoimenpiteessä. Jos en olisi hakenut työkokeilua, olisin mennyt takaisin vakkarille töihin ja sairastanut heidän leivissään puoli vuotta, tulevaisuuden eläkekertymä olisi laskettu vakkarin palkan mukaan. Silmät luppasi puhelimessa ja ei jaksa kiinnostua asiasta. Valitus on vakuutusoikeudessa tosin ollut yli vuoden päivät. No, kaivelen paperit ja annan veljelle, mammalle ja papalle, jos haluavat niille tehtävän jotain. Itse ei jaksa joka asiaa huolehtia.

Niin ja tämä hämäryys. Tuohon asti kuntoilu oli ok ja ajattelin, että tässähän pääsee vielä kunnolla nukkumaan. Sitten vielä alkoin pumpata, kylläkin varovasti, rintarangan ongelmakohtaa. Kummallista. Kun pidän rintarangan jännittyyneenä, olo on ok. Tai jos laitan kädet pään päälle, niin r-ranka ihan ok. Kun lasken kädet ja myös hartiat alas, rintarangasssa tuntuu joku ihme tukos, iso sellainen. Tuota kohtaa sitten liikuttelin pikku hiljaa. Siitä tulee ihmeellisiä tuntemuksia koko pallean ja rintarangan kalvojen alueelle. Seurauksena oli sitten se, että kireys päässä meni taas hirveäksi. Älyttömät vedot päähän, hammassärkyä oikealle, pään päälle tuli kylmä alue. Jalat meni kylmiksi ja vasen jalka alkoi kouristaa tuolta nilkasta ja varpaista. Tuossa jalkaterässä on muulloinkin sellaista jännitystä, kun olen venytellyt ja välillä muutoinkin, että vartaat menee ihan kippuraan, mutta eilen oli muutamaa astetta voimakkaampi jännitys. Toinen vaihtoehto kouristelusta on se mikä oli eilen. Isovarvas jännittyy alaspäin ja muut varpaat ylöspäin tai toisin päin. Lisäksi eilen nilkka eli omaa elämänsä. Mukava tunne, kun jalka liikkuu itsestään ja varpaat kääntyilee ihan ilman käskyä. Sain jonkin verran raihoitettua tilannetta kallon painelulla l. CST:llä.

Siihen meni sitten yöunet, kun tuli tuo kova kiristys ja tabua haettiin joskus yöllä, kun uni ei tule. Tuo kiristys vie yöunet melko tehokkaasti. Mikäkähän siinäkin.

2 kommenttia:

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Oiskohan sulla siellä rintarangassa sitten joku jumi/heikkoutta, joka helpottaa, kun saat pois painoa siitä päältä eli just nostamalla kädet ylös tai muuten vaan keventämällä sitä osaa?

Fedja kirjoitti...

Onhan siellä joku sellainen. Pahemman laatuinen jumi, joka estää rintarangan kierrot kokonaan. Aika voimakkaasti vaikuttaa pahimman jumialueen liikuttelu neuraalikudokseen. Ärsyttää sen totaalisesti.

Se menee kasaan ja lysyyn ja aiheuttaa koko rintarankaan ahdistavan olon, jos en jännitä rintarankaa.