sunnuntai 9. marraskuuta 2008

SI-nivel dislokaatio (Fedja)

Täälläkään EI osata levätä. On tosi vaikeaa elää pelkästään jumppaamiselle ja itsensä hoitamiselle.

Tänään alkoi niin hirveästi kiinnostaa tuo oma lantio. Olen seurannut pari-kolme kuukautta selkäsivujen kipufoorumia. Nyt sitten viimein aloin tajuamaan mistä he foorumilla puhuvat, kun puhuvat SI-nivelen dislokaatiosta, kun katsoin fysiatri Turusen videohaastatteluja. Nääs, kun on alkanut kiinnostamaan tosissaan, että mikä ihme voi aiheuttaa mun kroppaan näin kovat jumitukset, vaikka MRI + Rtg löydökset ovat niin vähäiset. Ja nyt kun on huomannut kuinka paljon pääjumitukset helpottavat rintarangan alaosan ja lantion jumppaamiselle, niin...Ja kun on tajunnut noiden selkäsivujen kautta, että mun lantiossa on jotakin häikkää. Selällään ollessa vasen jalkaterä on taipunut 30 astetta ja oikea jalka puolestaan 60 astetta. Oikea lonkka oikuttelee. Välillä en pysty astumaan jalalla. En pysty seisomaan normaalisti ollenkaan, vaan lantio on jännittyneenä eteenpäin, rintaranka hirveässä jännityksessä + kaula työntyneenä eteenpäin.
(http://www.selkasivut.fi)

Löysin joitakin lieviä ryhtivirhelöydöksiä Rtg ja MRI kuvien lausunnoista. Ryhtivirheen olemassaolo lausunnosta toiseen vaihtelee. Ilmeisesti pieniä alle 10 asteen ryhtivirheitä ei katsota ryhtivirheiksi. Katsoin asiantuntevana omia Rtg ja MRI kuvia, kumminkaan ymmärtämättä niitä, TÄYSIN :>. Niitä onkin melkoinen kasa.

Tämmöisiä löydöksiä radiologit ovat kuvista löytäneet:
Vamma -97

-98 Kaularangan Rtg: Normaali löydös (Kuva alla)

* Mitäköhän nuo rangan keskellä olevat vaaleammat alueet ovat. Niihin oli piirretty viivojakin ja olivat kyllä vuorotellen eri suuntaan kallellaan ja näyttävät olevan eri linjassakin. Onkohan tuolla mitään merkitystä?






-00 Taivutus Rtg: Ei viitteitä instabiliteetistä
-01 K-ranka MRI: K-ranka lievästi oikoryhtinen
-03 Funkt. k-rangan MRI: Ei löydöksiä
*Kolari
-06 K-ranka MRI: Diskukset normaalin rajoissa, selviä pullistumia ei ole. Ei patologista.
-07 K-ranka MRI: Ylä- ja keskikolmanneksen alueella lievää signaalialentumaa sopien lievään alkavaan degeneraatioon

Sitten th-ranka:
-98 th-Rtg: Rangan yläosassa minimaalinen vasemmalle kupera skolioosi. Lievä ryhtivirhe.
* Tämän huomasin itsekin kuvassa.
-01 th-Rtg: th-Rangan ryhti normaali. Rangan yläosassa pari neliön muotoista nikamaa. Ei degeneraatiota, eikä merkittävää päätelevypatologiaa.
-06 (Tammi) th-MRI: Tavallinen ryhti. Ei patologiaa. Ytimen
* Kolari
-06 (Loka) th-MRI: Ei patologiaa. Ytimen arviointia häiritsevät artefaktat.
-07 th-MRI: Rangan keskikolmannen alueella kyfoosi suoristunut. Selkäytimessä tai -kanavassa ei todeta poikkeamaan.

Ls-ranka:
-00 Ls-Rtg: Vasemmalle konveksia skolioosia 10 astetta. Lievä ryhtivirhe.
-01 Ls-CT: Normaali.

Pari vuotta kolarin jälkeen alkoi hermopistos oikeaan jalkaan ja lopulta tuli tulehdus oikeaan SI-niveleen, vuoden päästä vasempaan. Si-nivel-Rth ja MRI, joissa 2000-2003 välillä SI-nivelpinnan ödeemia ensin oikealla ja sitten myös vasemmalla. Nestekertymää nivelraon seudussa ja nivelpinnan epätasaisuutta. Tulehdukset loppuivat, kun lopetin punaisen lihan syönnin. Noista tulehduksista alkoivat reumaepäilyt ja laukkaaminen reumapkl tutkimuksissa, mutta tänä vuonna otetuissa kuvissa ei kyllä löytynyt mitään niihin viittavia löydöksiä eikä sellaisiakaan löydöksiä, että selkärangassa olisi ollut tulehduksia.

Täytynee aloittaa korin rakentaminen alhaalta. Toivottavasti fyssari, jolle menen, osaa tutkia muun rangan lisäksi myös lannerangan ja SI-nivelen tilanteen. Ja myös korjata sen. Ettei tarvisi kauemmaksi lähteä hoidattamaan.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Etsi netistä periteinen tai kalevalainen jäsenkorjaaja, niin veikkaanpa että saat apua niin niskan kuin lantionkin alueelle.

Fedja kirjoitti...

Käyty on useampaan ottesseen. Ei apua. Itse asiassa viimeisin käynti oli karmea. Sen jälkeen olin niin jumissa pari päivää, ettei hyvä tosi. Ei sovi tämän vamman hoitomuodoksi. Liian kova hoitomuoto mulle.

Anonyymi kirjoitti...

VAROITUS LUKIJOILLE. FEDJA on jäsenkorjaaja joka linkittelee selkäsivujen osoitteita ympäri nettiä asiakkaiden toivossa. Selkäsivut ovat jäsenkorjaajien toimesta pistetty nettiin ja sisältävät täysin valheellista tietoa. Sinivelen toimintähäiriön esiintyvyys on 3-7prosentilla kansasta ja sitä ei voida manipuloida kuntoon.

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Nyt täytyy korjata heti tämän toisen anonyymin väärä käsitys. Mikäli joku esiintyy jäsenkorjaajanan nimellä FEDJA netissä, hän on siinä tapauksessa ominut aidon niskavammaisen Fedjan nimimerkin. Tämän blogin Fedja on valitettavasti työkyvytön niskan retkahdusvammapotilas, eikä hänellä ole takanaan uraa jäsenkorjaajana.

Ilmoittelen tästä anonyymin havainnosta ystävälleni Fedjalle ja selvittelemme, mistä on kyse. Yhteyden tähän ei-jäsenkorjaaja Fedjaan saa niskavammafoorumin kautta, missä voi myös lukea hänen sairastarinansa.
http://p3.foorumi.info/niskavamma/viewtopic.php?t=180

Tuohon SI-nivelasiaan ja selkäpalstaan en ota kantaa, koska en tiedä siitä. Sen olen huomannut, että nimimerkkki "parantunut" tuntuu tykkäävän linkkiä levittää mm. Suomi24:ssä, mutta kyseessä EI ole sama henkilö kuin Fedja. Kiitos kuitenkin anonyymi havainnostasi. Ilmoitan asiasta eteenpäin Fedjalle. :)