torstai 13. marraskuuta 2008

Pete Egoscue (Tahdonvoimaa)

Joku, en muista nyt kuka, kyseli taannoin, mistä tuo mottoni profiilissa on peräisin. Kyllähän se lukeepi siinä jossain, mutta kerrotaan vielä lisätietoja herrasta.

Pete Egoscue on Vietnamisen sodan (suht nuori!) veteraani, joka menetti terveytensä rintamalla. Egoscuen menetelmä on maailmalla paljon käytetty ja se juontaa siis juurensa Peten omasta kivuliaasta kuntoutusprosessista sodan jälkeen.

Egoscue-menetelmä perustuu ihmisen anatomian, biomekaniikan ja fysiologian peruslakeihin, ja se on suunniteltu palauttamaan tuki- ja liikuntaelimistön oikea toiminta pysyvästi ja turvallisesti ilman lääkkeitä, leikkauksia tai manipulaatioita.

Syy siihen miksi monet edellä mainitut kivunhoitomenetelmät epäonnistuvat on se, että ne keskittyvät hoitamaan oiretta sen syyn sijaan. Oireen syy on harvoin siellä missä kipu on. Egoscuen menetelmän mukaan on fiksua kysyä enemmän ja tarkemmin sekä vaatia perusteluita, ettei käy niin, että hoidetaan vain oiretta muttei sen syytä eli varsinaista toimintahäiriötä.

Egoscue on ohjeistanut potilaita mm. näin: 'Muista aina kysyä seuraava kysymys, kun joku tarjoaa sinulle hoitoa kipuun. Mistä kipu johtuu?' Jos vastaus on esimerkiksi: 'Tulehduksesta tai kulumasta', on syytä esittää looginen jatkokysymys: 'Mistä tulehdus tai kuluma sitten johtuu?' Ikä tai geenit ovat helppo keino päästä pois kiperästä tilanteesta, mutta pari jatkokysymystä osoittaa niiden puutteellisuuden: 'Miksei toinen polvi ole kipeä? Eikö se ole yhtä vanha?'

Egoscue-menetelmä näkee oireiden syynä lihasepätasapainon, joka on saanut aikaan niveliä ja muita rakenteita kuluttavia virheasentoja. Monesti kyse onkin siitä. Ikää tai geenejä ei voi korjata, mutta virheasennon voi.


Keho toimii kokonaisuutena ja tiettyjen peruslakien mukaisesti - kaikilla. Huomioimalla nämä lait, voidaan kehon toiminta palauttaa monissa tapauksissa normaaliksi.

Jos kiinnostuit, lue lisää suomeksi vaikkapa
http://www.tasapainopiste.fi

Ja Kuukkelista luonnollisesti löytyy tietoa kyseisen herran nimellä vaiks muille jakaa!

Ei kommentteja: